Dagen zonder vlees, einde

Voilà, ‘t zit erop.

Gisteren was de laatste dag in de reeks Dagen Zonder Vlees. Op de twee laatste weekends na (in de Ardennen gezeten met respectievelijk collega’s en familie, en neen, daar ga ik écht geen eisen gaan stellen van vegetarisch eten), sinds 22 februari geen vlees of vis gegeten.

Eergisteren was het nog

 • ‘s morgens: niets
 • ‘s middags: een kom aspergensoep, ik begin ze wat beu te worden
 • ‘s avonds: een pak frieten en een vegetarische hamburgen

En gisteren

 • ‘s morgens: niets
 • ‘s middags: een kom champignonsoep, bleh
 • ‘s avonds: groentenpizza

Vandaag was het tot nog toe

 • ‘s morgens: niets
 • ‘s middags: boterham met kaas

Ik ben er behoorlijk rechtlijnig in geweest: op die weekends na niet één keer vals gespeeld, geen stukje salami of hesp op mijn boterham, geen soep met kip, geen niets. Allemaal groensel en schimmel.

Maar vanavond zal het scampi’s zijn. En morgen rosbief met bearnaise. En maandag lamsschouder. En dinsdag biefstuk. En woensdag nog vlees. En donderdag weer vlees. En vrijdag nog meer vlees.

Ik heb geen probleem met vegetarisch eten, maar vlees is zo lekker, meneer mevrouw.

‘t Is niet dat ik het niet meer zou kunnen volhouden, maar ik zie er gewoon het punt niet van. Jaja, ecologische voetafdruk en al wat ge wilt, maar zó geëngageerd ben ik ook niet.

6 reacties op “Dagen zonder vlees, einde”

 1. Misschien een stomme vraag, met je rug en whatnot, maar sliep je niet anders? Ik slaap beter als ik minder vlees eet, om een of andere reden. (waarschijnlijk omdat vlees niet echt licht verteerbaar is)

 2. Die nee, nee en nee: dat lijkt me te kloppen. Ik snap al die mensen die die zo euforisch doen over de fysieke gevolgen van veggie eten. Voor mij maakt het geen bal verschil. Misschien zou ik me nu wel ongemakkelijk voelen als ik na 2 jaar een biefstuk zou binnenslaan. Maar dat ga ik dus niet te weten komen.

 3. ik deed ook mee als fervente vleeseter maar zal wel wat minder vlees eten, ik ben mss iets principieler op dat vlak. Maar ik ervaarde wel andere voordelen: De stoelgang en vooral de opkuis ervan was stukken aangenamer. Ik leerde naast ongelofelijk afschuwelijke dingen ook lekkere vegi-dingen kennen. (al zijn al die slaatjes tigkeer lekkerder met spekjes ofzo) Voor de rest had ik vooral veel honger.

Reacties zijn gesloten.