Verjaardagsfeest, en pannenkoeken

Jan had vandaag een verjaardagsfeest, in het Gravensteen. Ik kan mij alleen maar inbeelden dat hij zich hard geamuseerd heeft — ik was er niet bij, wegens dat er nog moest verder opgekuist worden aan de keuken, en ook wel omdat er pannenkoeken moesten gebakken worden.

Therapeutisch, pannenkoeken bakken.

Zeshonderd gram bloem zeven, 150 gram van de pot vanillesuiker, anderhalve litter volle melk, twaalf eieren, Bamix erin, twee pannen op het vuur; boter, mes en spatel bij de hand, en hopla! op pakweg een goed half uur liggen er 75 pannenkoeken:

75 pannenkoeken

Na een exemplaar of vijf word ik er helemaal zen van — boterklontje met mes en spatel afsnijden en in pan A dumpen, pannenkoek in pan B omdraaien met spatel, deeg in pan A doen en ronddraaien, pannenkoek in pan B dumpen op warm bord, pannenkoek A omdraaien, klontje boter in pan B, pannenkoek A dumpen, deeg in pan B, boter in pan A, B omdraaien, A deeg, B dumpen, A omdraaien, B boter, A dumpen, B deeg, A boter, B omdraaien…

:bliss:

Awoert al wie zijn pannenkoeken niet zelf maakt! Wat is in ‘s hemelsnaam uw excuus?

Vandaag, trouwens:

  • ‘s morgens: een boterham met hummus en een mastelle
  • ‘s middags: niets
  • ‘s avonds: pannenkoeken

Één reactie op “Verjaardagsfeest, en pannenkoeken”

  1. Tip: gesmolten boter in het deeg verwerken. Dan hoef je niet telkens opnieuw een klontje boter in je pannen te doen. Gaat nóg veel sneller.

Reacties zijn gesloten.