Geïdentiteitgediefd

Zo zielig: er loopt ergens op het internet een mevrouw rond die doet alsof ze kindjes heeft die dood gaan. 

En daar gebruikt ze onder meer het verhaal van Anna voor, van die keer dat ze met een septische shock in het hospitaal lag, en dat ze dagenlang in een coma tussen dood en leven zat, en dat we niet wisten of ze er ooit uit zou komen, en als ze er ooit zou uitkomen, wat ze nog allemaal zou kunnen doen — lopen, praten, zien, nadenken: alles was in vraag. 

Alles is uiteindelijk goed gekomen, en op een lelijk litteken na is ze helemaal in orde, maar toch: om te horen dat iemand uw eigen verhaal gebruikt, ergens op het internet… vies. 

Ik weet niet goed wat ik ermee aan moet vangen, eigenlijk. Een klacht neerleggen, als ik dat al zou willen: ik vermoed dat dat alleen kan op basis van copyright, als ze letterlijk teksten en foto’s van mij gebruikt? 

Of is dat al iets, Identiteitsdiefstal Door Middel Van Willens En Wetens Doen Alsof Het Kind Van Iemand Anders Uw Kind Is? 

8 reacties op “Geïdentiteitgediefd”

 1. Een publiek antwoord op haar site zal niet mogelijk zijn, waarschijnlijk?

  Dit is echt wel zielig. ‘t Is een soort virtuele Munchausen by proxy.

 2. Oh een paar jaar geleden hebben vrienden van ons ook zoiets meegemaakt, babyfoto’s van hun dochtertje werden gewoon in het fake verhaal van iemand anders geplakt.
  Ik geloof dat ze toen de provider hebben ingelicht en dat die onmiddellijk de site offline heeft gehaald. Ofzo. Vraagt eens aan Lien B., die zat er echt met haar neus op toen.

 3. ik ben een van de dames die mee belogen en bedrogen is geweest. Ik vind dit voor jullie verschrikkelijk erg dat jullie na het verwerken van de moeilijk tijd het nu ook dit te verwerken hebt gekregen.

  Maar gelukkig leeft jullie meid.

 4. Ik vermoed dat Lies het over ons heeft?

  Het was eigenlijk wreed vies om foto’s van Ella en onszelf te zien opduiken in een compleet bijeengefantaseerde blog met van de pot gerukte verhalen.

  De blog werd gelukkig heel snel offline gehaald na een mail naar de abuse dienst van bloggen.be. En alle foto’s op Flickr waar Ella op staat zijn sindsdien All rights reserved.

Reacties zijn gesloten.