Verbouwingen: een trapgat

Ik ga er geen dagelijkse gewoonte van maken, en vergeef mij al op voorhand de voor u ongetwijfeld niéts zeggende foto’s, maar ‘t is zo ongelooflijk machtig om na jaren en jaren weer in echte verbouwingen te zitten!

Nu ja, niet de verbouwingen zelf, maar wel dat elke dag verbouwingen wil zeggen dat we een dag dichter bij het einde van de verbouwingen zijn. Een dag dichter bij een huis dat af is.

De wapenfeiten vandaag! OSB ligt op de tweede helft van de vloer boven, trapgat is gemaakt:

Vloer, bijna klaar

Daarvoor zijn er een aantal kinderbalken verwijderd, die werden bij de vermassacreerder van mijn rug gegooid op de koer:

Ex-trap en ex-kinderbalken

Er is wat elektriciteit uit de muur gehaald (stopcontacten die daar niets meer stonden te doen), en er zijn wat aanpassingen aan de stroomkringen gedaan (dimmende lichten, stopcontacten die op een schakelaar aangeschakeld gaan worden, een paar extra stopcontacten links en rechts. 

En ja, het trapgat is redelijk groot:

Trapgat

Hier zal de trap toekomen

En ja, dat wil zeggen dat het een comfortabele trap zal worden. Een echte trap, geen molenaarstrap of zo. 

Al de wilde verbouwingsplannen die in mijn hoofd zaten: ze sneuvelen één voor één op het altaar van de wetten en de praktische bezwaren. So it goes, en ik ben er niet eens rouwig om. 

Elektriek

Lamp

Washandje

6 reacties op “Verbouwingen: een trapgat”

  1. Een washandje dat ook een handschoen is, met vijf konijntjes aan de vingers, om in bad mee te spelen.

    Dat op een speelgoedkeukenmeubel ligt.

    Ge wilt niet wéten hoeveel speelgoed en dingen er hier in huis ligt.

  2. Nietszeggende foto’s? Ik vind dit net allemaal heel interessant. Als het van mij afhangt mag je gerust een dagelijkse update geven. Verbouwen en ‘verbouwingske kijken’ zijn mijn hobby’s. 🙂

Reacties zijn gesloten.