‘t Viel nog mee, met die balk

Ik dacht dat er een stuk uit de balk gezaagd was, en dat dat vervangen was door epoxy. Blijkt dat het gelukkig maar uitvloeisel was dat aan de zijkant zat, en geen houtvervanging.

Met een stevige bijtel beitel was het ergste ervan gekapt, en met een staalborstel zou het eventueel nog wat meer opgeschoond kunnen worden:

't Valt uiteindelijk nog wel mee

Vuile vlekken, dat wel

Ik heb de indruk dat er vlekken zullen overblijven, maar bon. ‘t Is beter dan plastiek, en vlekken zitten er al genoeg op die balken.

Voor de rest is het plafond in gang gestoken, in de living:

Voorbereidingen voor plafond

En begint het bureau(tje) in de hoek achter de trap vorm te krijgen:

Toekomstig bureau(tje)

Morgen (vandaag) komt de smid een schoen rond een balk steken. Zoals het er nu naar uitziet, zal ik dat zien gebeuren, in plaats dat ik op een verjaardagsfeestje in Oudenaarde zal zitten zoals voorzien was: misselijk van de rugpijn (niets te maken met kapotte stukken metaal in mijn rug, heb ik gewoon om de zoveel tijd eens heel erg).

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. Pingback: Facebook
  2. Awel, ‘t is proper.
    Just one thing: dat je liever “tige” bezigt dan “draadstang”, alla (ik heb dat hulpstuk alleen maar als “draadstang” leren kennen, dus ik vind dat een heel helder en handzaam woord, zonder bovendien de genitale connotatie die “tige” op de één of andere manier in mijn semantische storeroom verworven heeft). Echter, eenieder heeft recht op zijn excentriciteiten.
    Maar kunnen we dan tenminste toch “beitel” krijgen ipv “bijtel”?

  3. mooi zo, gaat goed vooruit. Verder gaat mijn voorkeur toch ook uit naar “tige” (net zoals “joint de culasse” beter klinkt dan “koppakking” :-))

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.