Just Solve The Problem Month

Change, erm, nee, dinges, wossname I can believe in:

Theproblem

Ik probeerde vandaag een oud ACE-archief te ontarchiveren op een Mac. No-can-do-nosirree-bob. Antediluviaanse ACE voor DOS, dat kan eventueel nog. WinACE of Ace 2.0? Shit out of luck.

En voor al wie zegt: jamaar, ACE, dat was alleen voor nerts nerds die in 1999 écht het allerkleinste bestaand wilden hebben, geen mens die dat langer dan een jaar gebruikt heeft

Ik heb een hele resem WordPerfect 4.2 en 5.1-documenten staan. Zoals in: een héle resem. En WordPerfect was vijftien of twintig of zo jaar lang de meest gebruikte computertoepassing ter wereld, schat ik zo in.

Snel: een manier om die ouder WordPerfect-files te lezen? Inderdaad: péch. Het lukt niet meer zonder een oude, gepirateerde WordPerfect ergens op te zetten, en dan nog. 

Daar moet iets aan gedaan worden. 

Lees meer bij Jason Scott.

7 reacties op “Just Solve The Problem Month”

  1. Doet enkel de heel erg oude Ace voor DOS.

    Unace 2.5 werkt niet op Intel. En dat was het dan.

  2. Ik ben blij dat ik die website met Evernote Clearly kan lezen. Mijn ogen flikkeren helemaal. (voorts heel goei idee!)

  3. Hmmm… Ik heb hier nog een hele ouwe versie van WP liggen: ik vermoed dat je het dan als Word kan opslaan, en die ouwe Word-bestanden kan converteren. Ik heb ook nog massa’s WPdingen staan, maar dan WP8 of zo. Ik open die met OpenOffice, en converteer dan naar Word. Helaas komt dat de layout niet ten goede, maar alla, ik heb toch de inhoud.

Reacties zijn gesloten.