Boeken klasseren, deel 3

Oei, het werd moeilijk vandaag.

Science fiction en fantasy zijn geklasseerd (behalve de boeken die ik ongetwijfeld nog zal vinden in de loop van de dagen en weken in de rest van het huis). Ik heb een schap of twee biografieën geklasseerd (op naam van de gebiografeerde), een schap met militaire geschiedenis en militaire theorie (niet geklasseerd, eigenlijk), en een schap of twee drie met gewone geschiedenis (gerangschikt op periode).

En nu? Ik weet het niet goed. Er is nog wat laaghangend fruit, in de vorm van gewone fictie / literatuur en wijvenboeken, er is nog een schap of twee godsdienst en occultisme, en dat zal allemaal wel lukken. Maar dan is er ook een enorme hoop met dingen die ik uit het oog verloren was: min of meer werkgerelateerde zaken over interactie, en interfaces en allerlei. Dat zijn verdomd zware boeken, meestal, en dus moeten die eigenlijk ofwel op de laagste schappen, ofwel op minder brede schappen.

Ik was beginnen klasseren naar onderwerp, maar: bluuurgh. Het zal per auteur zijn, gewoon.

Morgen, als ik wat bekomen ben.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Kunt ge beknopt uitleggen aan een leek hoe je zo’n filmpje maakt? Fototoestel op statief en met een timer om de minuut ne foto, of met afstandsbediening? Maar je staat er zelf nooit op, dus toch manueel? En hoe maak je er daarna een filmpje van?

    1. Fototoestel op statief. Manueel foto nemen om de zoveel tijd. Alle foto’s bij elkaar zetten in een folder en oplopend nummeren. En dan een filmpje van maken: het eenvoudigste is op Windows met VirtualDub: inladen als een image sequence, een mp3 inladen als geluid, saven als avi, uploaden naar Youtube.

      (Het kan allemaal veel properder, in AfterEffects kan er gemakkelijk met beeldstabilisatie en interpolatie en motion blur en dingen op gezet worden bijvoorbeeld, en ik zou de witbalans eigenlijk moeten gelijk zetten en alles, maar daar ben ik te leeg voor :)).

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.