Van niet willen wegsmijten en toch moeten

FailureIk haat het, als ik dingen moet wegsmijten. 

Maar wat doet een mens met 19 inch monitors, van die oude bakbeesten van toen er nog geen platte schermen waren? En wat doet een mens met boeken ergens middenin een reeks, pakweg nummer 7 en 8 van Wheel of Time of nummer 9 en 10 van Mission Earth?

Wat doet een mens met twee Ivar-rekken met extra planken en verlichtingen en alles, uit elkaar gehaald maar nog in elkaar te steken?

Wat doet een mens met allemaal boeken die niemand ooit nog gaat lezen — kinderboeken van Mia en Eddy Gaan Zwemmen anno 1974 of jaren-1950 verkorte vertalingen van Tolstoy naar het Nederland? Dikke boeken met het beste van Readers Digest (in het Frans)? Zes of zeven exemplaren van Prisma Handwoordenboeken Nederlands en Frans/Engels-Nederlands en Nederlands-Frans/Engels? Wat met een hele reeks Oor’s Popencyclopedieën uit de jaren 1990?

Enfin, vandaag dus begonnen aan het uitmesten van de gestapelde stapels, euh stapels en dozen en brol die in het achterhuis staan. Moeilijker dan ik dacht, helaas.

Hoe verder ik geraak, hoe moeilijker het wordt: er is een limiet aan het aantal keer dat ik dingen op een nieuwe stapel kan leggen, en hoeveel er op de stapel “later nog eens te bekijken” kan gelegd worden. 

En dus is het nu een Dodenmars van Bataan tot het bittere eind: zo ongeveer alle boeken staan in de bibliotheek, ’t is nu een kwestie van doos na doos openmaken, alles eruit halen en sorteren, en dan alles een finale plaats geven. Tot de hele vloer van het achterhuis leeg is. Geen kwartier.

Doe mee met de conversatie

9 reacties

  1. Niet weggooien hoor, Je kan andere mensen altijd zo blij maken met tweedehandsboeken waarvan je zelf niet zal vermoeden dat iemand ze ooit nog wil lezen. In die Franse boeken heb ik zelf bijvoorbeeld wel interesse 😉

  2. of met de Ivar rekken in het midden van de kamer een “vierkant” bouwen. Kwestie het openbare-bibliotheek-gevoel te maximaliseren 🙂

  3. haha, zo moedig ! Wist je dat ze in de bibliotheken (ooit geleerd tijdens de bib opleiding) minimaal 1/3 vrij houden, enerzijds voor ‘t gemak (je moet de boeken er nog makkelijk uit krijgen) maar anderzijds ook gericht op de toekomst. Ik zie, zoals Jan zegt, niet echt veel toekomstperspectief !
    Maar hé, ik herhaal moedig van je hoor, die boeken blijven precies maar te verhuizen !

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.