Misschien toch niet zó zuiver toeval

De meneer van de chauffage, die een maand geleden ging komen, die was hier vrijdag eigenlijk vooral voor het jaarlijks nazicht van de chauffage. Dat de leidingen nog in orde zijn, dat er geen gevaar voor kortsluiting is, dat er geen dooie beesten in de waterketel zitten – geen idee waar het allemaal precies goed voor is, zo’n jaarlijks nazicht en onderhoud, maar ‘t is toch altijd een geruststelling als ze geen problemen constateren.

Jammer dan toch, als we deze namiddag het achterhuis binnenstappen en er staat vijf centimeter water, en het zeikt uit het plafond als zaten er vier vijf volledig open staande kranen in.

En dan op het eerste verdiep staat de boiler als een volleerde geiser te spuiten, en als ik lichtjes op de vloer duw, klinkt alsof ik op een spons aan het lopen ben, en komt het water er langs de knopen in het hout uit:

Neen, da’s dan geen toeval meer. En ja, er is redelijk wat schade. ‘t Zal morgen van hot naar her en van verzekering naar chauffagemensen te lopen zijn.

Zucht. Nadat ik de kraan dicht had gekregen, zijn er nog tien volle emmers water uit het plafond gelopen — en ‘t is nog niet gedaan, het staat er nog te druppen.

Nog een geluk dat Zelie toevallig om een spelletje kwam in het achterhuis: voor hetzelfde geld was het een paar uur later geweest, en was de schade helemaal niet meer te overzien.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. Bloody hell man, dat was wellicht het laatste wat je nu nodig had. We hadden hier een maand of wat geleden hetzelfde voor in de kelder (kapotgesprongen waterleiding). Het droogt wel sneller uit dan je zou verwachten, maar het blijft *$(§è”çàç!è!!!&锑§. Sterkte!

  2. Man zeg heeft die mens al ooit een verwarming van dichtbij bekeken (ale behalve dan die van u). Hebt ge daar net een heel renovatie gedaan en kan ne mens opnieuw beginnen (ik hoop dat de boeken geen schade hebben ondervonden). Voor mij is het vooral de tijd die dat alles kost waar ik kwaad om zou zijn (en de dingen die een mens niet makkelijk kan vervangen). Ik zou er toch wel vanuit gaan, da de verwarmings mens voor de kosten opdraait (hebben die daar niet zelf een verzekerning voor). Ik vermoed da uw verzekering anders wel bij die mannen zal aankloppen.

  3. Doeme toch. Succes en bereid u maar al voor op “ik was het niet”, “u kunt het niet aantonen”, “er is een structureel probleem”, “zijn die verbouwingen wel correct uitgevoerd?”, enz.

    Zoveel mogelijk foto’s nemen en zoveel mogelijk op papier om schriftelijke sporen te hebben (ja, met het zicht op een mogelijk proces). Morgen ook onmiddellijk uw makelaar op de hoogte stellen!

  4. Wat een miserie. In een bolletje krullen en wenen zou ik doen. Na wat een slopende week geweest moet zijn zo’n ravage aantreffen, het is afschuwelijk. Hopelijk raakt de verzekering er snel uit en is wat verloren is vervangbaar. Ik leef met je mee.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.