Een kwestie van organisatie

10u06 deze ochtend: telefoon van een onbekend nummer. Ik neem op, ik krijg een antwoordapparaat dat mij weet te zeggen dat mijn Telenetinstallateur op weg is en dat ik dus best thuis ben want hij zal er binnenkort zijn. 

Even terugspoelen naar vorige week vrijdag.

Telefoon van een geblokkeerd nummer, dat blijkt een vriendelijk klinkende dame van Telenet te zijn. Of ik misschien geen nieuwe modem zou willen hebben, want ze zien dat ik echt wel al een oud model heb. 

Ik vraag of dat echt nodig is, de juffrouw zegt van neen. Ik vraag of het met die nieuwe modem sneller zal gaan of zo, de juffrouw zegt neen. Maar dat er in de toekomst misschien wel nieuwe functies zullen komen, en dat het in alle geval gratis is. 

In dat geval, zeg ik, doe maar! (Wel wetend dat het waarschijnlijk is omdat ze mijn huis als Telenet Homespot willen activeren, en dat er waarschijnlijk godweetwat extra monitoring en watnog in zit, maar bon.)

Afspraak gemaakt dinsdagnamiddag. 

Disndagvoormiddag bedenk ik plots dat alles van internet en andere bakskes (ik dénk dat dat de technische term voor die dingen is) redelijk proper tegen de muur gemonteerd is, in een kast in het bureau. En dat de vorige meneer van Telenet er maar een zootje van gemaakt had, allemaal draden verlegd en gaten geboord en extra gerief geïnstalleerd dat ik niet nodig had, dus ik bel naar Sandra die thuis zit dat als die meneer van Telenet komt, dat ze hem zeker moet vragen om het proper te installeren, en als dat niet zou lukken, dat hij gewoon naar huis mag gaan.

Dinsdagavond komt ik thuis, en net als ik de straat in kom wandelen: telefoon van de juffrouw van Telenet. Die mij niet boos of geïrriteerd maar teleurgesteld vraagt waarom ik niet thuis was toen de installateur kwam. 

Ik kan al die interactie op dat moment niet aan, dus ik geef de telefoon door aan Sandra, die juist op het plankier groenten zat te kuisen voor slaatjes, en ik vlucht naar binnen. 

Wat later kom ik luisteren: blijkt, Sandra zat de hele namiddag in het bureau op het gelijkvloers aan de straatkant, en in de loop van de namiddag is er inderdaad iemand voor de deur gestopt, die naar de gevel heeft gekeken, en die dan zonder aanbellen weer is vertrokken — en een briefje in de bus gestoken heeft van “u was niet thuis”. 

Ahem-hem. Rode kaken bij de juffrouw van Telenet, beeld ik mij in, en een nieuwe afspraak, donderdag in de voormiddag. Ze beloven dat ze op voorhand bellen, zodat we de meneer van de installatie zéker niet missen. Ik zal op mijn werk zitten, en dus geeft Sandrahaar GSM-nummer door. Alles in orde, alles klaar en duidelijk. 

 

Maar dan krijg ik dus om 10u06 een telefoon om te zeggen dat de installateur zal komen. Paniek! Zie dat Sandra juist boodschappen gaan doen is! Zie dat die mens daar staat, deze keer wél aanbelt, en niemand thuis vindt! De schaamtelijkheid!

Ik bel dus direct naar het thuisfront om de boodschap door te geven: zijt gij thuis?! die gast van telenet gaat komen!! ze hebben juist gebeld!!!

Waarop Sandra, lakoniek: die mens is al lang weg. Hij stond hier om acht uur vanmorgen. 

 

Aaargh!!

Doe mee met de conversatie

3 reacties

 1. Ha, eergisteren hetzelfde meegemaakt. De installateur vertelde me dat dat systeem toch nog niet echt op punt stond, en dat dat wel vaker gebeurde. Computers, m’neer, ze zijn toch een gemak.

 2. Vorige week ook bezoek gehad van Meneer Telenet.
  In plaats van 3 bakskes (is inderdaad de juiste technische benaming Michel) hangt er nu eentje. Proper.
  Afspraak perfect verlopen.
  De dag ervoor nog een berichtje met de melding: “Vergeet niet dat morgen …”. De dag zelve opnieuw een berichtje: “vergeet niet, deze namiddag …”.
  En des namiddags opnieuw een berichtje van de installateur zelf: “Binnen 5 minuutjes …”.
  10 minuten binnen en buiten, den onzen is tevreden.

  Als het ok is mag het ook eens gezegd worden.

 3. Wij hebben een paar maanden geleden ook een oproep gekregen van zo’n Telenet-nummer, met een herinnering aan onze afspraak van een paar dagen later… terwijl we helemaal geen Telenet-klanten zijn of wilden worden. Een paar dagen later de melding dat de installateur onderweg was. Natuurlijk niemand gezien, want die was waarschijnlijk onderweg naar het adres van de persoon die zich van nummer vergist had (of onduidelijk gedicteerd, of een ander misverstand…). Verder niks meer van gehoord. Het was niet mogelijk om te reageren naar dat nummer, enkel via (betalende?) klantendienst waarvan ik het nummer dan zelf nog moest gaan opzoeken… ik weet in ieder geval dat het me toen te veel moeite/tijd/geld kostte om die vergissing recht te zetten, als mens die er niks mee te maken had.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.