Telenet support

Het is altijd al een beetje huilen geweest, met een klak op, de support van Telenet.

Maar dit slaat toch wel alles.

Na 1 minuut en 51 seconden menu doorlopen te hebben, waar de highlight wel de vraag was of ik aan een enquête wou deelnemen over de support call, en dat ze me later zouden terugbellen, en dat ik op één moest duwen als ik dat wou, en op twee als ik dat niet wou), kreeg ik dit te horen:

Wegens de drukte loopt de wachttijd op. Gelieve ons op een ander moment opnieuw te contacteren. Alvast onze excuses.

Ik ben dus bereid om een half uur aan de telefoon te hangen als het moet, maar nee.

Wat denken ze? Dat ik nu niet meer ga terugbellen? Tarara. Ik blijf, zoals vermoed ik zowat iedereen die die boodschap krijgt, bellen tot ze me binnen laten. Qua contraproductieve strategie kan dat wel tellen, me dunkt.

update: een paar keer teruggebeld, en dan naar de dienst om een bijkomende bestelling te plaatsen gevraagd (nummertje zeven in plaats van nummertje drie). Dat gaf na veertien minuten een antwoord. Leuk!

update update: een half uurtje later, opvolgtelefoon van Telenet. Dat ze gemerkt hebben dat ik heb proberen binnenraken, en of het nu allemaal opgelost was. En of de juffrouw aan de telefoon eventueel nog zou kunnen helpen?

Neen dus: alles is opgelost geraakt. Niet noodzakelijk naar mijn grote voldoening (een bijkomende aansluiting voor digitale tv kost nog eens 50 euro opstartkost), maar bon: de support heeft zijn werk gedaan. Goed gedaan, zelfs, in acht genomen dat ik erop stond om een vrijdag rond vijf uur te bellen.

Het is vroeger wel ooit anders geweest, maar ik heb geen klagen meer. Weird hé, wat een beetje nazorg kan doen?

11 reacties op “Telenet support”

 1. De truuk is om altijd volmondig ja te antwoorden op de vraag of je aan hun enquête wil deelnemen. Om één of andere mysterieuze reden word je dan véél sneller geholpen.

 2. Ik krijg ook altijd die boodschap, maar als je toch wacht, krijg je binnen de vijf minuten toch iemand aan de lijn …

 3. Je moet eens op de site van telenet proberen die per mail te contacteren. 25 minuten is zo ongeveer de tijd dat het de gemiddelde mens duurt voor hij het invulformulier gevonden heeft (anglicisme?).
  En nu maar wachten … op mijn antwoord … op mijn vraag … van 22 augustus ! Kreeg wel een bevestigingsmail van : noreply@customercare.telenet.be

  .. en het klopt nog ook !

  al zou ik een ander adres suggereren : noreply@couldntcareless.telenet.be

  D(r)ommel-s toch !
  http://www.dommel.com/nl/adsl/index.php?cust=comp

 4. ‘k Heb nog voor een soortgelijk bedrijf gewerkt. Mijn neerslag (en ja, zowel ‘neer’ als ‘slag’ zijn van toepassing) in ‘teamspirit’ toont de kant van wie de klant via telefoon of mail te woord staat.
  Als je daar niet beseft dat één klant het verschil niet maakt en elke ‘lastige’ (lees: behoeftige) klant de nodige aandacht schenken een groot verlies aan inkomsten zou betekenen, dan geraak je daar op en top gefrustreerd.

 5. Ik voel vooral mee met die “arme” techniekers van telenet. Toen één van die gasten (meestal zeer jonge gasten) een probleem bij me thuis kwam oplossen, bleek dat hij net dat probleem niet mocht oplossen. Hij moest op dat moment zelf bellen naar de support van telenet en wachten tot ze hem zouden contacteren. Die gast heeft daar een half uur zitten wachten en niksen (voor mij geen probleem, hij was best aangenaam). Zijn tijd liep wel; per klant had hij 2u om alles af te handelen. Niet binnen de tijd? Overuren, voor hetzelfde loon.

 6. Ook geprobeert bij telenet een antwoord te krijgen.Veel muziek en op knopjes duwen, van het kastje naar de muur ja.Ik heb geen half uur tijd om één simpele vraag, die verdorie al in twee mails aan telenet bezorgd is, beantwoord te krijgen.Een antwoord van noreply, dat wel.Ik vind op die site geen mail adres, geen mogelijkheid om op te zeggen, want buiten vliegen gaan ze, dat is zeker.Het enige wat je vind is, wat ze verkopen en fac’s over HOE je iets van hun producten kan kopen.Een jaartje terug kwam ik thuis, alles afgesloten.Telefoontje gedaan, en, niemand wist van iets.Teleombudsdienst heeft het geregeld, maar die heeft na nog eens een rappel na drie maanden een antwoord gekregen.Nu ben ik na mijn klacht, een jaar later, nog niet vergoed, met wat telenet me zelf had aangeboden als schadevergoeding.Dat is hoe men bij telenet zijn klanten verzorgt.Ik denk er sterk aan, de kantoren van telenet zelf eens te bezoeken, ook met de arrogantie en muziek die ik ook steeds van hen krijg.

 7. t zijn geldwolven, ze zijn nog niet in staat een deftige faktuur te maken, na maanden vragen, bellen, schrijven,… kunnen ze nog steeds niet de gegevens op de faktuur correct vermelden, nochtans zijn die netjes ingevuld bij het afsluiten van het abonnement (zat trouwens tot m n verbazing allemaal reeds in hun database,kwamen al tevoorschijn na opgeven naam). nu stellen ze voor om een overname van abonnement te doen wat me zo n 50 € zou kosten, notabene om hun eigen fouten recht te zetten. telenet, belgacom, nmbs, en wie herinnert zich nog die “goeie ouwe” RTT dienstverlening? t zijn allemaal dezelfden

 8. Zal ik me maar aansluiten bij de vorige klachtenregen?
  Na een upgrade van abonnement kon de technieker mijn verbinding niet activeren. Dit duurde maar liefst 12 dagen. Nu hebben ze me toch een speciaal nummer voor zakelijke gebruikers, dus heb ik dat maar gebeld. De response is sneller, dat mag gezegd. Het resultaat blijft even hopeloos. Mailtjes naar de “customer support” bleven zonder reactie.
  Ik ga netjes hun factuur afwachten en deze protesteer ik schriftelijk én aangetekend. Dan laat ik hun netjes weten dat ze, hun beloftes in het achterhoofd houdende, de tijd krijgen om mijn klacht te onderzoeken en een passende oplossing voor te stellen. Als dat niet kan? Geen betaling en het hele zootje buiten !
  Eén klant maakt het verschil niet. Een resem slechte publicaties en het bekend maken van de problemen misschien wel. We kunnen maar proberen !

Reacties zijn gesloten.