Een beetje kapotjes

“Het was al lang geleden”, ging ik zeggen, maar eigenlijk: het was mij nog nooit overkomen, dat een hard disk er de geest aan geeft.

Ik heb hier nochtans redelijk was computers staan, en redelijk wat harde schijven, maar geen enkele van al die dingen die hier staan hebben het ooit opgegeven. Tot donderdag, dus, en meteen twee tegelijk.

Van die externe Western Digital-schrijven. Symptoom: het lichtje gaat nog aan, maar de schrijf verschijnt niet op de computer.

Open gevezen, en kijk nu:

Dood.

Op de (vermoed ik, ik ben geen hardware-held) controller zat een stuk dat normaal gezien zwart zou moeten zijn en dat nog altijd was — maar dat normaal gezien niet verkoold zou mogen zijn en dat nu wél was.

Ahem.

Ik hoop dat de harde schijf zelf het overleefd heeft. Geen zin om andere computers open te vijzen om ze daar in te steken: een SATA enclosure gekocht in de winkel, en als die dinsdag toekomt, zien we wel wat we zullen zien.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Er is nog nooit een schijf zelf gefaald bij mij, behalve dan eentje in een laptop die gevallen was. Als er iets faalde waren het altijd enclosures.

    Les geleerd, geen externe schijven meer gekocht sindsdien. Er staat een oude pc in de garage met een nest schijven in voor media-opslag en backupdoeleinden. Behalve die weer aansteken als de stroom uitgevallen is heb ik daar verder ook geen werk aan. Een groot gemak.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.