Een rustige avond

Soms is het eens wat meer werk, soms eens wat minder. Vandaag was het wat minder werk. Relax, geen over-en-weer-geloop, en al de tijd van de wereld.

Begonnen met uitgeholde krielaardappeltjes, opnieuw gevuld met een mengsel van wat er uitgehaald werd met fijngesnipperde sjalotten in wat uitgekookte room, en dan in eentje garnalen, in een tweede zalm en in een derde kaviaar lompviseieren (het budget is degelijk, maar niet onbeperkt).

Krieltjes gevuld met garnaal - kaviaar - gerookte zalm

Daarna, easy does it, een Caesar Salad met erbij kip in zelfgemaakte kippenkruiden (zout, peper, curry, cayennepeper, paprika).

Caesar Salad met kip

(Spektakel, als het vet in de pan in brand vliegt!)

Kip in brand!

En dan als hoofdgerecht: een moderne versie van hutsepot. Savooikool, wortel, ajuin, raap, pastinaak, knolselder, courgette, spruiten elk individueel versneden in paysanne dan wel cocotte dan wel geheel gelaten (de spruiten), daarna elk individueel geblancheerd (de witte groenten à blanc, in water met melk of bloem), en daarna à la minute beetgaar gemaakt in kippenbouillon.

Geblancheerde groenten

Het vlees erbij: licht gepekeld buikspek, een worstje, een stuk varkenshaas, een chipje van spek.

Hutsepot new style

Zeker niet slecht, maar hey: voor mij is hutsepot nog het allerbest als gewoon hutsepot. Al die ingrediënten waren in orde, maar ik zou ze gewoon in veel grotere en onregelmatigere stukken gesneden hebben, en een paar uur samen in een pot gestoken hebben.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Is er iets wat je niét kunt ? Trouwens, het lijkt me een professionele keuken ! En zelfs de schort is een profkok waardig ! Of … toch van beroep veranderd ?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.