Telenet: de trein der traagheid

Snel! Wat is er erger dan geen netwerk hebben? JUIST: slécht netwerk.

Telenet heeft er hier thuis sinds een paar maand het handje van om voortdurend slecht te werken. En neen, het ligt niet aan bakjes in huis of zo: dit is rechtstreeks op de doos van Telenet zelf, zonder routers of andere dingen.

Ik moet er niet aan denken om Youtubefilms te bekijken — een minuut laden voor drie seconden kijken, en dan gewoon stoppen. Het ding verliest regelmatig en totaal onvoorspelbaar zijn netwerkverbinding. Dit is meestal wat er gebeurt als ik naar zo’n speedtest.net ga, bijvoorbeeld:

tn2

En als het dan wel lukt, is het met horten en stoten:

tn

 

En dat is dus Fibernet XL of Internet 120 hé: “Downloadsnelheid: 120 Mbps”. Yeah fucking bloody right.

Enfin, ik mag er mij niet in opwinden, maar Line quality very poor indeed, zegt pingtest:

jitter

Tijd om nog eens een tweet @telenet te plegen, die mensen zijn meestal zeer goed bezig.

Doe mee met de conversatie

10 reacties

  1. Ik neem aan dat ge de modem al eens gereset hebt? In dat geval: contacteer @telenet op de twitters! of bel de klantendienst, maar trek dan eerst de stroomkabel van de modem volledig uit, zodat hun “automatische modemtest” effectief een probleem ziet. “Jazeker meneer, alle lichtjes branden!”, “nee, ik kan helemaal niet op tinternet!”

  2. Bij mij was er een connectie op de gevel die los zat, en die voor het zwakke verkeer zorgde. Na windvlagen hoor ik dat hier en daar wel eens zoiets gebeurt…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.