Allez merci Telenet

Ik had dus een probleem met het netwerk. En niet-verwant daarmee vroeg iemand op de twitters hoe snel iedereens verbinding was, en ik zei hoe traag het bij mij was, en dan zei Telenet “hey, we gaan dan iemand langssturen”.

Er is gisteren iemand geweest. Die direkt zei dat ik met nog een voorhistorische modem zat, die vervangen moest worden — en hop, mijn vast netwerk was ineens 50% sneller.

Ik vraag die vriendelijke mens of hij eventueel eens zou kunnen kijken naar die netwerkverbinding van beneden naar boven. Hij doet dat, meet alle draden uit, neemt er een beter toestel bij en meet alles nog eens uit, vervangt de stekkers en de aansluiting, meet nog eens, kan niet anders dan vaststellen dat het niet zal lukken.

Wellicht iets met de draad aan de hand tussen het gelijkvloers en de tweede verdieping, en geen mogelijkheid om te achterhalen waar dat precies zou kunnen zijn natuurlijk — alles zit in de vloer en in de muur en er is niet meer aan te geraken.

De meneer van Telenet heeft dan maar een Powerline-dink geïnstalleerd.

En dat was dus allemaal gratis, het werk en de toestellen. Fijn fijn.