Onze oudste had haar arm gebroken. Kijk eens hoe dat er onder de x-stralenmachine uit zag een paar dagen later, na de goede zorgen van de lokale beenhouwerijafdeling in het hospitaal:
Neen dus, dat is niet normaal. Vandaar dat de dokters in Gent er twee spillen in gestoken hebben, dóór die twee beenderen heen, en aan de pols en de elleboog er weer uit:
Het ziet er allemaal niet zo spectactulair meer uit (alles zit nu in een stevige nieuwe plaaster), maar het doet wel veel pijn schijnt het.
Maar serieus, wat voor een gepruts, niet moeilijk dat ze crepeerde van de pijn, met die beenderen die over en door elkaar schoven.
Reacties
4 reacties op “De slachters van de spoedafdeling”
ocharme zeg kan geloven dat dat pijn doet! Hopelijk is ze vlug verlost van de pijn en herstelt ze goed!
Worden de dokters in Aalst hiervan op de hoogte gebracht? ‘t Is toch belangrijk dat er enige terugkoppeling is zodat gelijkaardige fouten in de toekomst vermeden kunnen worden.
Als je iets ernstigs voorhebt, is er maar 1 goed adres: een universitair ziekenhuis. Wij zijn een paar jaar geleden na een verkeersongeval ons moeder bijna kwijtgeweest door absolute nonchalance in ziekenhuis van Lokeren. Hadden we niet zelf aangedrongen op een onmiddellijke overbrenging naar UZ ( dokter op z’n pik getrapt, ‘madam ze kunnen daar niets meer voor haar doen dan wij hier hoor, een nachtje observatie en morgen mag ze naar huis’), dan was ze dood geweest. Bij aankomst in UZ bleek lever gescheurd, milt gescheurd en had ze een klaplong en 14 gebroken ribben. Mijn ma loopt sindsdien met een briefje bij haar identiteitskaart waarop de uitdrukkelijke wens staat om enkel naar een universitair ziekenhuis gebracht te worden als er haar iets overkomt. Er lopen spijtig genoeg veel slechte/luie dokters rond. Gelukkig ook genoeg ‘Topdokters’.
Beterschap voor Zelie, ze zal inderdaad erg veel pijn gehad hebben aan de breuk te zien.
Perifere ziekenhuizen kunnen ook érg goede zorg aanbieden en er lopen ongetwijfeld overal wel ‘slechte’ artsen rond veronderstel ik.
Nochtans ben ik als UZ Gent-verpleegkundige (op het operatiekwartier btw) inderdaad wel fan van universitaire centra voor high tech zorg. Maar ik ga al jaren bij dezelfde orthopedist en die zit niet in het UZ. Ik ben erg tevreden van hem, en het is niet omdat ik in het UZ werk, dat ik zomaar verander/ ik hem ineens ‘slecht’ moet vinden 😉
Nele; jammergenoeg komen er af en toe patiënten binnen bij ons, die eerst uren op spoed gelegen hebben in een ander ziekenhuis, waaraan te weinig aandacht besteed werd en wanneer ze dan eindelijk doorhebben dat het aan een zijden draadje hangt, toch snel doorsturen naar ons. En het gebeurt dan jammergenoeg al eens dat er niks meer aan te doen is.
Dus, ik versta je mama heel goed, en top dat jullie erop aandrongen om door te sturen.