Van kookboeksken

Een jaar koken, een jaar foto’s: ik dacht, ik steek dat eens in een boek om aan de leraar cadeau te doen. Want boekjes maken is altijd leutig.

Recepten overgetypt en hier en daar aangepast (eenheden wat consistenter gemaakt, hier en daar wat spellingsfouten verbeterd, notities van tijdens de les erbij gestoken, alternatieve ingrediënten vermeld, dat soort zaken), layout gemaakt. Niets fancy, gewoon de beeldjes links op de pagina en de recepten rechts. Een boekje maken was het eenvoudigst bij Blurb (dat het mogelijk maakt om een PDF te uploaden, en dat tekst ook als tekst afdrukt en niet als beeld zoals veel fotoboekdrukkers):

Goedkoop is het natuurlijk niet, zo’n minuscule-oplage-boek, vandaar dat ik er maar één heb laten maken. En dat ik, kwestie van souvenir voor de collega-leerlingen, een tweede versie heb gemaakt in fiches: foto’s aan de voorkant, recepten aan de achterkant, gewoon A4 met standaard perforatie, klaar om in een normale map te steken:

Screenshot (45)

Dat drukken viel helemaal mee van prijs — ergens rond de 25 euro voor een boekje van om en bij de 100 fiches op zwaar papier, proper ingepakt en geperforeerd.

Spijtig dat ik in het hospitaal zat bij Zelie en dat ik het dus niet heb kunnen zelf afgeven, maar hey, volgend jaar beter.

En dan ga ik ook eens vanaf het begin van het jaar foto’s beginnen nemen specifiek voor een boek en fiches op het einde van het jaar. Of misschien een website, met de stappen er telkens bij of zo.

Doe mee met de conversatie

7 reacties

  1. Amai, had ik maar iemand als u bij mij in de cursus gehad als ik de lessen volgde. Heb je geen tweede boek voor jezelf afgedrukt?

  2. Heb de fiches vorige week (met een stuk of 10 collega-studenten) besteld bij Sandra. Ik volgde en initiatie namelijk donderdagmiddag, dus recepten zijn hetzelfde. ‘T zag er in orde uit 😉 Chapeau

  3. Michel ik vind het magnifiek !!! Ook het idee om het klaargemaakte gerecht boven of onder de schotel te zien voor hij in de oven gaat of op het bord komt. Ik vind eerlijk gezegd dat je het moet uitgeven. Man, er zijn genoeg draken in omloop !!! Doen, gewoon doen !!!! En ook nog : bravo !

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.