A Day in the Life

Woke up, fell out of bed, dragged a comb across my head:

12

Gisteren zou een boeiende dag geweest zijn, maar hey, aangezien ik de opdrachten voor projectblogboek niet op voorhand lees, zal het met vandaag te doen zijn, een ordinaire door-de-band-dag. En de foto’s zijn voor één keer met mijn draagbare aardappel gemaakt en niet met een echt fototoestel.

Vanmorgen veel te laat wakker geworden: Sandra en de kinderen moesten vroeg vertrekken want de twee oudste gingen met een hele troep van Komaf naar Bobbejaanland, en de wekker stond niet, en de jongste twee zaten al achterovergezakt (en voor één keer muisstil) naar tv te kijken). Het uitzicht van in mijn bed, uit de nieuwe vensters en voorbij de geïmproviseerde kledingrekken, op het achterhuis van de buren:

IMG_3907

Een zeker gevoel van uuuuurrgh later, beneden in de keuken, een lege tafel wegens iedereen weg (maar niets opgeruimd, ziet dat van hier). Ik heb voor één keer iets van ontbijt gedaan: een stuk vers stokbrood en een glas Nesquick:

IMG_3909

Buiten het huis: check it out! de overburen hebben sinds blijkbaar gisteren of zo ook nieuwe vensters! Het is eens wat anders dan een kapotte persienne op het gelijkvloers en gebroken vensters op het eerste en tweede:

IMG_3910

Op de fiets geklommen, en Melvyn Bragg en zijn vrienden in mijn oren gestoken:

IMG_3911

Veel bijgeleerd over Rudyard Kipling: zeker, een djingoïstisch en virulent Duitshatende racistische conservatief, maar ook een machtige schrijver en dichter, waarvan het literaire kind ten onrechte met het politieke en ideologische badwater weggekapt is.

Dat er geen reden is waarom Gethsemane niet samen met andere War Poets zou vermeld mogen worden, of wat hij deed voor de Imperial War Graves Commission (onder meer er voor zorgen dat voor de eerste keer ooit officieren en gewone soldaten, overleden en verdwenen slachtoffers, allemaal samen alfabetisch vermeld werden en niet per rang en stand).

Altijd fijn om dingen bij te leren onderweg, gezwind op de velo (ja, hij staat nog op het zomeruur, ik weet het):

IMG_3913

En hoe schoon de parken er tegenwoordig bij liggen, zelfs al is het in het rap voorbijfietsen — zoals hier het Keizerpark op het einde van de Keizerbrug:

Toegekomen op het werk, de fiets geparkeerd (aan het openschuifding dat we ooit eens hebben laten maken voor de één of andere beurs):

IMG_3918

Het whiteboard in mijn bureau bekeken, bedacht dat ik dringend zou moeten verder werken aan wat daar op staat:

IMG_3920

Voorgenomen om de papieren die ik eigenlijk niet nodig heb dan eens van mijn bureau te smijten, geconstateerd dat Zigi de bedrijfshond zijn been en een stuk caoutchouc onder het bureau heeft laten liggen:

IMG_3921

Een Duvelglas vol Cola Light gegoten, en mijn mails gelezen:

IMG_3922

De wedervarigheden van gisteren verteld aan collega Tim, en voor ge ‘t weet is het iets na negen en dachten we dat er een meeting zou beginnen, maar dat bleek dan maar later te zijn, en dus nog wat verder verteld van gisteren met collega Tim en collega Sven, en dan beginnen kijken naar… te laat! daar is de afspraak al, ‘t is tijd voor meeting.

Ja, als ik nota neem in een boekje is dat niet zo formeel, nee. “Meeting met Steven en zijne maat” is genoeg om te weten over wie het ging (zelfs, in dit geval, dat het drié mensen warenn ha!), en dan staat daar na afloop van de meeting een hele resem dingen geschreven, met citaten en dingen op te zoeken en tekeningen en notities waar ik jaren later nog altijd genoeg mee weet om te reconstrueren — maar die ga ik hier niet zetten, ah ha!

Damn, de meeting is uitgelopen: interessant gesprek, daar niet van, dat we zeker gaan vervolgen later, maar egad! het is kwart voor twee.

Honger! Wat nu gedaan? Een slecht broodje gaan halen bij de bakker naast de deur? Een expeditie naar Marc en Hilde? Tim en ik kijken naar mekaar, en –diepe zucht– ah well, de Goeie Goeste dan maar zeker?

Een kleintje met stoverijsaus en een brochette:

IMG_3927

Even traditioneel als ten einde raad een pak frieten gaan halen: na een half pak frieten absoluut geen goesting meer hebben.

IMG_3928

Hola, wat nu? Het is al na twee uur, tijd voor de tweewekelijkse demo- en sprintmeeting. In de rapte nog eens kijken naar de planning van wat er ging gedaan zijn, wat er in backlogs zit… ugh. Nog redelijk veel werk te doen voor deze sprint, en collega Jan is er niet… misschien voor één keer de sprint een week laten uitlopen? …yep. Sprint uitgesteld. Medegedeeld aan collega Ben die graag een aantal dingen zou opgelost gezien hebben, dat er goed nieuws (geen enkele vraag geweigerd!) maar ook slecht nieuws is (geen nieuwe tickets deze week).

Geen demo- en geen sprintmeeting, maar toch alsnog een korte meeting om over een heikel punt van gedachten te wisselen en te zien of we een knoop kunnen doorkappen. Collega Freek legt het probleem uit, en allerlei mogelijke oplossingen, elk met pro’s en contra’s passeren de revue.

IMG_3930 Panorama

Uiteindelijk is het een terloopse opmerking van collega Tom die de eindbeslissing inspireert. Enorm hyperproper is het niet, maar het is wel de beste oplossing.

…en dan verder doen aan een rapport dat morgen af moet. Wat over en weer gediscussieer en verzamelen van gedachten later is het iets na vijf en is het rapport in eerste prefinale versie klaar:

IMG_3947

…en tijd om Het Een Dag Te Telefoneren, en naar huis te trekken. Salut zeggen tegen de collegae die er nog zijn (er zijn er meer dan twee, maar ik heb niet van alles foto’s genomen):

IMG_3935

Hopla de fiets weer op, door de zonsondergang naar huis fietsen (met Melvyn Bragg ondertussen een week later, aan de Haïtiaanse Revolutie bezig):

IMG_3939

Doorrijden tot aan Avothea en wat gerief kopen voor Halloween morgen:

IMG_3941

…en thuis om 17u52:

IMG_3944

Raprap zoeken waar mijn kookgerief is, naar boven gaan en vragen waar mijn vest is wegens dat ik ze niet vind, horen dat het deze week vakantie is op school, een zucht van diepe opluchting slaken (die rugpijn van gisteren is écht nog niet over), en de foto’s van mijn telefoon overpompen naar de computer.

Ding ding! Etenstijd!

Normaal gezien zou ik eten klaarmaken in de zeer snelle rapte, net voor we aanzetten naar school, maar wegens geen school en algemene leegheid van mijnentwege was het Sandra:

Ja, hoogstaande en gezonde voeding: valse cordonbleus met spinaziepuree. So sue us.

Na het eten terug naar boven, nog tién! minuutjes! echt waar! tien!! minuutjes! naar het einde van Violetta kijken (voor telenovela’s en Disney Channel, wij danken U o Heer, maar niet echt eigenlijk).

IMG_3968

Het was zeer letterlijk maar tien minuten, en dan is Anna naar bed gegaan, wist Jan niet meer wat gedaan omdat hij zich verveelde, was Louis weet achter zijn computer geklommen en met League of Legends bezig, en zaten Sandra en Zelie naar Grey’s Anatomy de kijken.

Naar die ene aflevering waar Yang constant kijkt alsof ze enorm teleurgesteld is dat er wéér iemand een dooie rat in haar sacoche had gestoken — of wacht, dat kan eigenlijk om het even welke aflevering ooit van van Grey’s anatomy zijn.

Ik was ondertussen zo content als een katjen wegens:

IMG_3969

Ah ha ha! Viér jar na datum is Hadean Lands klaar, en kan ik er aan beginnen. En het begint al meteen goed:

hadean

…dus dan ga ik bij deze dit bericht afsluiten. De rest van de dag zal nog minder boeiend zijn: Hadean Lands spelen, misschien wat Slimste Mens kijken, en dan met deze naar bed:

montecristo

Alexandre Dumas is wijs, en le Comte de Monte-Cristo is vele keren spannender en dramatischer en vol pathos dan om het even welke telenovela.

4 reacties op “A Day in the Life”

  1. Sprint-reviews uitstellen …. Tsss, da’s te agile willen doen. Als de commitment niet gehaald wordt, mag de sprintreview niet uitgesteld worden, maar moeten er donderpreken en dergelijke volgen!

Reacties zijn gesloten.