Links van 6 november 2014 tot 8 november 2014

‘Er zijn er die punker worden, ik werd de Marokkaan’ – De Standaard
‘Ik krijg media-aandacht omdat ik Marokkaan ben. En ik gebruik dat. Keihard. Het zou dom zijn om dat niet te doen. Daarom gaan onze eerste twee films ook over allochtonen. Het zou heel lastig worden als we gewoon een Vlaamsch verhaal hadden gemaakt. Maar het is niet de bedoeling dat we in dat thema blijven steken. Onze derde film wordt iets totaal anders. Een sciencefictionfilm als we dan al in Hollywood zijn. Of desnoods een samoeraifilm in Japan.’

‘Laat de gewone taalgebruiker bepalen wat goed Nederlands is… – De Standaard
De voorvechters van het ABN hebben in de jaren 60 en 70, vanuit een goedbedoeld streven naar emancipatie, het omgekeerde bereikt van wat ze beoogden. Ze hebben de Vlaming mismeesterd, hem in de richting van een kromtaal gestuurd. Hij leerde de regeltjes van de Noord-Nederlandse norm wel, maar omdat die zo tegen zijn taalgevoel indruisten, raakte hij vooral in de war en paste hij ze niet of verkeerd toe.

Addicting Info – American Bible-Thumper Travels To Scandinavia, Freaks Out After Discovering How Secular They Are (VIDEO)
An excruciating discussion with a humanist over coffee ends with the humanist telling McLain, “In short, I have no need of a god. To put it bluntly.” McLain stares off into space, his mind melting.

The reddit Front Page is Not a Meritocracy – Todd W. Schneider
if a post is on reddit's second (or third, or fourth) page, what are the chances that it'll make it to the first page?

Product – Databricks
A unified platform for building Big Data pipelines – from ETL to Exploration and Dashboards, to Advanced Analytics and Data Products.