Dromen van huizen

Het wordt tijd dat die verbouwingen een beetje gedaan zijn: ik droom tegenwoordig van verbouwingen.

Vannacht was het weer van dat. Gedetailleerd gedroomd van ons verbouwd huis, zó gedetailleerd dat ik er een 3D-plan van zou kunnen tekenen. In mijn droom ben ik er zelf in rondgelopen, en dan heb ik er twee groepen familieleden in rondgeleid en was ik net op tijd om nog een derde rondleiding te geven toen ik wakker werd.

En het rare is: het huis in mijn dromen is absoluut niet het huis van mijn dromen. De vloer was volledig in beige blinkende tegels (yuck), één muur had matzwarte tegels (euh?), kamers bevonden zich op twee en een half niveau (gelijkvloers, een halve etage naar boven, een volledige kelderetage), en de afwerking was echt niet dat. Waar het kon en het niet meteen opvallend was, was er beknibbeld op de materialen: de binnenkant van de medicijnkastjes hadden geen spiegels maar spiegelachtige plastiek, de zwarte matter tegels waren niet op maat gesneden maar afgewerkt met matzwarte voegen om tot aan de rand van de muur te komen, de klinken van de deuren waren in plastiek, de deurbel was een goedkoop wit plastiek geval, in de kelder met de superdeluxe verwarmingsketel liepen er twee grote verwarmingsbuizen op hoofdhoogte door het midden van de ruimte…

Weird, jong.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Als je huis volledig af zal zijn, ga je die verbouwingen nog missen. Je gaat niet meer weten wat doen. Want hoe belastend verbouwingen ook mogen zijn, ergens is het wel leuk plannen te kunnen maken.

  2. Bij mij is het dromen van den bouw en daarin de meest bizarre dialogen voeren met aannemers over zaken die ik eigenlijk totaal niet wil hebben maar die blijkbaar wel geplaatst werden. Rare hersenkronkels allemaal

  3. Je bent toch volop bezig een 3D-rendering aan het maken van wat wél je droomhuis is, om zo je droom tegen te spreken en recht te zetten? Ik doe dat vaak als ik droom van lelijke interfaces, dan sta ik op en moet ik gewoon het juiste gaan maken. En dan betrap ik er me op dat ik me laat beïnvloeden door mijn dromen en dan schreeuw en tier ik eventjes vanbinnen …

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.