Verbouwingen: de vloer

Had ik eigenlijk al gezegd wat er precies met de vloer aan de hand was?

Ziet, dit is hoe hij er nu al een paar maand bij ligt, in de keuken:

Het probleem was dat we lang lang geleden ooit dachten dat we de keuken min of meer zó zouden organiseren:

keuken1

Rechts aan de venster de wasbak (en de afwasmachine), in het midden een werkblok met een klein spoelbakje voor groenten en zo. Het blauw, da’s ongeveer hoe de leidingen gelegd zijn.

Probleem is dat we uiteindelijk een andere richting zijn uitgegaan met de keuken, en dat we de wasbak in het centraal blok hebben gestoken, met ernaast een afwasmachine, en wat verder links nog een wasmachine en droogkast.

Wat dus deze situatie geeft:

keuken2

Een redelijk dunne afvoer die redelijk veel moet slikken, en die slecht aangesloten is, in een veel te scherpe hoek. Gevolg: om de zoveel tijd verstopte leidingen. Oplossing: een stukje vloer openbreken, de leiding anders aansluiten, hopla klaar.

Zo gezegd, zo gedaan. Een slijpschijf daar aan het einde van het middenblok, een beiteltje, steentje weghalen en… niets. Geen buis te bekennen. Grmpf. De steen ernaast dan maar proberen? Nope.

Een steen wat verder naar de muur? Nog wat verder? Nog wat verder? Aargh.

Vanaf de muur proberen, dan maar? Nee, nog altijd niets.

En. Zo. Verder.

Dat gaf na twee of drie dagen kappen — zeer voorzichtig, want het loopt daar vol gas- en electriciteitsleidingen:

Vloer

Want wat bleek? De leidingen zaten helemaal niet zoals iedereen (loodgieter incluis) dacht, maar wel zo:

keuken3

…met op de plaats van het stippellijntje niets, nada, nul de botten. En de aansluiting nog erger dan vermoed, in twéé rechte hoeken nét onder de oppervlakte, ziet, daar linksvooraan, dat zwart dingetje in het gat met nummer 12 op de overzichtsfoto hierboven:

Gnyaaaargh! Een volledig opengebroken vloer, en oh ja, had ik al gezegd dat we op dat moment nog niet wisten of we de tegels nog ergens zouden vinden?

Afijn. De leidingen zijn onderzocht, de dubbele 90°-elleboog is vervangen door een 45°-elleboog, en de verschillende afvoeren die niet meer nodig waren, zijn afgesloten.

En gelukkig zijn de tegels ondertussen gevonden, en niet alleen gevonden maar ook besteld, en niet alleen besteld, maar ’t schijnt komen ze morgen toe!!

 

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.