Klaar voor gebruik

Er moest iets geprogrammeerd worden, en het lukte niet om iemand te vinden om het te laten doen.

Veel vijven en zessen: ik heb het uiteindelijk zelf gedaan.

Het doet nu veel meer dan ik oorspronkelijk gevraagd had dat het zou doen, en ik heb er redelijk wat meer werk in gestoken (ook voor dataconversie) dan redelijkerwijs verwacht mocht worden.

Maar nu is het substantieel klaar. Niet dat ik niet meer zou weten wat gedaan — in tegendeel — maar als ik er nu nog dingen bij ga maken, gaat het echt de volledig professionele toer op, and I didn’t sign on for that.

’t Is ergens wel erg: ik heb tig dingen weten investeerders vinden en verkopen gelijk zot, die niet zo uitgewerkt zijn als wat ik nu gemaakt heb. Niet dat ik wil investeerders vinden of wil verkopen gelijk zot, maar toch. Ik kan toch niet enige zijn bij wie het steekt dat er overal startups en dingen zijn die er zelfs tróts op zijn dat ze hun eerste klanten hebben zonder product, hun eerste investeerders zonder klanten, en ergens op weg naar de tweede of derde pivot zich pas vragen beginnen stellen over een eventueel businessmodel?

Ik ben daar allemaal veel te oud en cynisch voor geworden, vrees ik.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.