Irritante voetbalmensen

Er zijn redelijk wat irritante voetbalmensen. De goed-nieuws-fans bijvoorbeeld, die nooit de slechte jaren meegemaakt hebben en die dan plots de grootste voetbalkenners worden als het na een tijd minder gaat — ze vinden de voetballers plots wel weer overbetaalde luieriken, hebben duizend ideeën die bij de trainer blijkbaar nooit opgekomen zijn, en weten echt alles beter.

Ik ben niet echt zo fanatiek in die dingen, maar als er één ding is waar ik mij echt kapot aan kan irriteren, dan is het wel de mensen die geforceerd — en dan liefst herhaaldelijk, in publiek op Facebook of andere, en écht nadrukkelijk, kijk, zie, kijkt eens hoe edgy ik wel ben — géén interesse hebben. En bijzonder expliciet laten weten dat ze écht niet geïnteresseerd zijn.

Het soort mensen dat op een avond dat de Rode Duivels in een belangrijke match spelen urbi et orbi laten weten dat ze naar de winkel gaan, met auto een uitstap doen, Ergens Cultureel™ zitten, en dan triomfantelijk op Facebook posten hoe rustig! het wel was en hoe fantastisch! dat wel niet was en echt hé. Of het soort mensen dat nadrukkelijk vermoorde onschuldgewijs vraagt “ah tiens, was er gisteren een basketbalmatch of zoiets?”.

En jazeker, het gebrek aan emotieoverdragend vermogen van het internet, en jazeker, het zou kunnen dat het allemaal grappig bedoeld is, maar het komt bij mij vaak gewoon over als een soort neerbuigend “pfuh, voetbal, dat is voor het klootjesvolk en kijk mij eens superieur zijn aan de massa”.

Mleh.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. Dat is zo raar dat je denkt dat mensen die niet van voetbal houden zich superieur voelen. Volgens mij -maar wie ben ik hé- heeft dat er niet altijd mee te maken…Ik kijk niet graag naar voetbal. Echt, gewoon niet. En er zijn heel veel sporten waar ik niet graag naar kijk. Andere dan weer wel. Dat kan toch? We moeten toch niet allemaal van dezelfde dingen houden, wat is dat nu?
    Waar ik me mateloos aan kan ergeren , is het uren en uren door-zeveren over mannen die achter een bal lopen. Daar kan ik nu niet bij zie. Uren hé, uren !!! Op TV niks dan heel serieuze gesprekken over een bal en 2 x 11 man die daar achter lopen . Het is onvoorstelbaar waar ze die creativiteit en verbeelding blijven vandaan halen.
    Maar als jij dat leuk vindt. Ook best hoor. No problemas.

    1. Verkeerd begrepen. Ik denk niet dat mensen die niet van voetbal houden zich superieur vinden. Ik heb wel een hekel aan mensen die hun niet-houden-van-voetbal zó ostentatief snerend in het lang en het breed etaleren dat ze net zo goed zouden kunnen een plakkaat rond hun nek hangen met “ik ben beter dan jullie, klootjesvolk en VTM-kijkers”.

    2. En het is ook maar hoe je het verwoordt hé: “uren en uren door-zeveren over mannen die achter een bal lopen”, is dat intrinsiek veel slechter dan “uren en uren door-zeveren over honderden jaar geleden gestorven filosofen” of “uren en uren door-zeveren over kliederaars die de mensen doen geloven dat ze ‘kunst’ maken” of “uren en uren door-zeveren over de zoveelste keer dat iemand nog eens Beethoven speelt”?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.