“This account was deleted and is no longer recoverable”

Zo. Het heeft nog lang geduurd, maar het is uiteindelijk eens gebeurd: Google heeft een volledige account reddeloos verwijderd, met jaren e-mails, jaren documenten op Google Drive, kalender, contacten, alles alles alles.

Niet mijn account, maar wel die van mijn dochter.

Om geen aanwijsbare reden. Ergens in de afgelopen paar dagen. En reddeloos verloren, geen enkele mogelijkheid om hem terug te krijgen, de gegevens nog te downloaden, de mails nog te backuppen, de jaren foto’s en school- en andere documenten te kunnen krijgen.

En, uiteraard: het emailadres kwijt dat ze al heel haar leven heeft.

Yep; het gevaar van al uw eieren in een mand te leggen die niet van uzelf is. Mijn eigen dingen staan tenminste op domeinnamen die ik zelf in handen heb, mijn emailadres kunnen ze mij niet zo gemakkelijk afpakken. En mijn foto’s staan zowel op Onedrive als offline als soms ook een paar op Flickr, maar niet zo voor mijn dochter.

Kak.

Als het een ander bedrijf zou zijn dan Google, zou het nog mogelijk zijn om naar een supportafdeling te bellen of te mailen of zo, maar het is Google, dus alles is reddeloos verloren voor altijd.

Pech.

Doe mee met de conversatie

7 reacties

 1. Wauw ! Heel wat collega’s en vrienden van mij gebruiken dit ook professioneel (zonder extra kost). Het lijkt mij sterk dat er geen verhaal mogelijk zou zijn of geen aanspreekpunt. Als dergelijk nieuws de wereld in gaat (en dat gebeurt toch snel), dan is het toch zo goed als afgelopen met Google ?
  Mij lijkt dat er wel degelijk iéts gebeurd is.
  Ga je er verder mee ? Ik ben benieuwd.

  1. Nee hoor, het is jammer maar helaas. Geen verhaal. Ze kunnen ook niet zeggen wat de reden zou kunnen zijn, want de redenering is dat je dan misschien een en ander zou kunnen omzeilen.

   En een contactpersoon krijg je niet te pakken.

 2. Auch. ik heb er zelf maar beperkte ervaring mee, maar ik laat me vertellen dat Google een goed team heeft dat zich bezighoudt met de Google Apps for Education toepassingen, en dat daar toch redelijk vlot gereageerd wordt op allerlei vragen en dergelijke. Zelfs met terugbellen door echte personen die de taal machtig zijn en al!
  Komaan, dat daar nu geen backup van terug te zetten valt, dat lijkt me toch vreemd. En helemaal niet leuk.
  *gaat op zoek naar apps om google accounts te backuppen*

 3. Doe je dan je eigen mailserver of gebruik je de mailmogelijkheden die meekomen met je domein? In dat tweede geval zit je dan toch ook op een soort “externe provider” of shared platform of zie ik dat verkeerd?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.