Links van 1 augustus 2016 tot 9 augustus 2016

Overheid, stop met starters dood te knuffelen! | De Tijd
Elke sub­si­die is goed­be­doeld maar zal de goed geïnfor­meer­de on­der­ne­mer be­voor­de­len te­gen­over de min­der geïnfor­meer­de. Sub­si­die­zoe­ken is im­mers een stiel ge­wor­den, en ge­spe­ci­a­li­seer­de con­sul­tants kun­nen daar­bij hel­pen. Het heeft ech­ter wei­nig te maken met on­der­ne­mer­schap en een nieu­we dy­na­miek in een regio op gang bren­gen.

In political megathreads, can we please try to be more straightforward. | MetaTalk
Een Australiër die zegt dat het racistisch is dat Amerikanen ironie en sarcasme gebruiken over Amerikaanse dingen omdat andere Amerikanen die niet Amerika geboren zijn daardoor gediscrimineerd worden. Not even joking: "It's fncking insensitive and in this context could be viewed as racist. A non American born American is much less likely to get all the references and this kind of chatter alienates people. So, whilst I haven't read that thread because I. Just. Can't. Even. Trump's election would affect the bloody universe so it's fair that both non American born Americans and people who are not Americans are reading and participating and looking to not be excluded. Again."

Nee, het is blijkbaar geen grap
Zij wijzen erop dat vaders na een echtscheiding minder rechten hebben op omgang met hun kinderen. Dat er wel allerlei goede doelen bestaan die besnijdenis bij meisjes willen tegengaan, maar niet bij jongens. Dat mannen in de rechtspraak vaker worden bestraft en zwaardere straffen krijgen dan vrouwen voor hetzelfde vergrijp. Dat mannen veel vaker dan vrouwen zelfmoord plegen. En dat er nauwelijks ruimte is om dergelijke misstanden aan te klagen. Mike Buchanan, oprichter van ’s werelds enige politieke partij voor mannen: ‘In de ogen van de staat zijn mannen tweederangsburgers.’ Stel, redeneren de mannen, dat dit alles andersom was geweest en vrouwen benadeeld werden. Dan was er een storm van verontwaardiging losgebroken. Dan moet de benadeelde partij worden beschermd en gecompenseerd. Waarom blijft het dan stil wanneer mannen die benadeelde partij zijn? Wie het ter sprake brengt, wordt genegeerd, bespot of buitengesloten. Het is die dubbele maatstaf die de mannenrechtenbeweging ter discussie stelt.

Er loopt een rechtstreekse lijn van N-VA naar de Vlaamse Verdedigings Liga (en terug) – DeWereldMorgen.be
Als het over racisme gaat draagt N-VA heel consequent het masker van de dubbelzinnigheid. Een dubbelzinnigheid die de partij in staat stelt om zowel de extreemrechtse achterban als de gematigde achterban tevreden te stellen. Het recente opiniestuk van De Wever is er een goed voorbeeld van. Er kan zowel een oorlogsverklaring tegen IS in gelezen worden, als een oorlogsverklaring tegen de islam en iedereen die dat geloof omhelst. Beide lezingen en (en alle schakeringen ertussen) zijn geldig, zonder dat één van beide er letterlijk in vermeld wordt.

Why isn’t my child as clever as me? | Life and style | The Guardian
We all think our children are special. But how does it feel when you realise your daughter just isn't very clever?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.