Een beetje vol

Mijn telefoon haperde gelijk een beetje.

Niets abnormaals, telefoons hebben een halfleven van een jaar of zo, en de mijne was vorig jaar al niet het beste model van de winkel.

Maar toen, terwijl ik de widget van de KMI-weersvoorspelling aan het toevoegen was, kwam ik terecht op en blad waar ik ooit eens een opkuiswidget had gezet, en die liet mij weten van er maar 15% RAM meer vrij was (geen probleem, er stond nogal veel open), maar vooral: dat er maar 250 MB opslagruimte meer vrij was.

Dat is en stuk minder. Het ding heeft maar 32 GB, en die stonden na een jaar blijkbaar vol. Met, zo zag ik later, onder mer een filmpje van bij de 2 GB van ergens in augustus. Gnnn.

Het was dus grote kuis te doen. Ik ben begonnen met die filmpjes weg te kappen (euh, ‘t is te zeggen, op OneDrive te zetten), en dan zal het nog eens zoeken zijn naar andere dingen te verwijderen.

download

Mijn foto’s en zo werden al automatisch naar OneDrive verstuurd, maar het zou toch proper zijn als het (optioneel) mogelijk zou zijn om te zeggen: smijt al wat ik al een tijd niet meer gebruikt heb ergens in de klaawd, laat een soort placeholder staan, en download het origineel dan als ik het alsnog zou willen geburiken?

Of euh wacht.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.