Verrassing!

Hoera! Hoezee! Ik ben zo gelukkig!

Vandaag zijn we aan de verhuizingen bezig: alles van de ene kant van het huis naar de andere kant verslepen. Sandra beneden, ik boven.

Naast de televisie en de schouw staat een—voorlopig, alles in ons huis is voorlopig—rekje met dingen erop. Zo’n Ikea-houten-in-mekaar-vijs-ding dat al vijftien of zo jaar meegaat, een paar studentenkoten en twee huizen heeft meegemaakt.

Het staat (stond) op dit moment vol dozen van software. Sandra wilal jaren dat ik die dozen weggooi, maar dat zal voor dàn eens zijn: ik ben uiterst trots op mijn originele dozen. Debabelizer, mijn collectie Adobe-software, spelletjes up the wazoo… binnen een beetje zal dat véél geld waard zijn, mark my words.

Afijn. Dat geheel terzijde.

Euh, letterlijk zelfs. Toen ik een aantal dozen op het tweede schap aan de rechterkant terzijde had gezet, keek dit me aan:

Suprise!

Crap. Dju. De muur, die al sinds jaar en dag poerdroog stond, blijkt nu zeiknat te zijn. Zó zeiknat dat overal waar er iets tegen of in de buurt van stond, er schimmel staat.

Nu, érgens is dat niet zeer verwonderlijk natuurlijk: het huis naast de deur heeft al een paar maand geen dak meer en geen bovenverdieping, zodat onze muur eigenlijk een buitenmuur geworden is.

Maar fijn is anders.

We zullen eens een hartelijk woordje spreken met de mensen van naast de deur. 🙂

13 reacties op “Verrassing!”

 1. As I said on Flickr: misschien kan je het te koop zetten op eBay, als miraculeuze verschijnen van Jezus? Religious nutjobs geven daar naar ‘t schijnt veel geld voor.

 2. Ik hoop dat het niet zo’n huisschimmel is die nooit meer uit een huis weg te krijgen is (ben de naam vergeten). Maar naar het schijnt vreet dat je hele huis en is daar niks tegen te beginnen. Wat je hier ziet is enkel de ‘bovengrondse’ verschhijning (zoals een paddestoel), maar daar zit dus wel een heel grondig en praktisch onzichtbaar netwerk achter.

 3. ik dacht dat ik geesten in huis had (zo maf was ik ervan geworden) alle muren en plafonds bewegen.
  Mijn meubels zijn ingevreten.
  Ik zelf zit vol bulten net heksenkringen en niemand tot nu toe erkend het. Het is geestelijk. Aan me hoela me kinderen lopen met ademhalingsproblemen ik ben altijd doodmoe en stik af en toe bijna, volgens de dokter mankeren we niets.
  Ik ben gister het huis uitgevlucht naar een hotel met kids en hond wat ik niet kan betalen. Ik ben de wanhoop nabij, denk dat ik er beter een einde aan kan maken samen met de kids, ik wil niet terug naar dat huis vol gaten en beesten / schimmels.
  Dit is een hulpvraag aan al diegene die dit lezen, herkent u dit of weet u wat ik moet doen voor het te laat is. ??????????
  AUB HELP ME DIT IS EEN NOODKREET !!!!!!!!
  Jacqueline , melanietje en mike je. en ons hondje nicky

 4. Jacqueline — schimmel in huis is echt vies, en je kan er inderdaad allerlei nare dingen van krijgen, maar je weet ongetwijfeld dat er een einde aan maken geen oplossing is…

  Kun je geen contact opnemen met de locale huisvestingsdienst of zo?

Reacties zijn gesloten.