Ex-drummer

Ik vind Herman Brusselmans een sympathieke kerel, ik kan er niets aan doen. Ik heb hem toen ik bij Griffo werkte zo ongeveer elke week weten toekomen en weer vertrekken bij de repetitie van de groep waar hij in zat, en hij was nooit anders dan, euh, lief.

Verder ken ik de man niet, maar mijn beeld van hem is voor altijd positief, nèm.

Zijn boeken, vrees ik, heb ik niet gelezen. Ik zou dat eigenlijk best ooit eens doen, vermoed ik. Maar misschien wacht ik nog twintig jaar, tegen dan zal het wel duidelijk zijn welke van zijn boeken goed zijn. En wie weet wat komt er nog, met het vorderen der jaren en de ravages van de tijd.

Ondertussen denk ik wél dat ik pal in het doelpubliek van Ex-Drummer, de film, zit.

Twee dingen. Ten eerste wordt er in ‘t openbaar geen tongen gedraaid met de roadie.

Ha! En ‘t is met Gunter Lamoot, die voor mij niet veel kan verkeerd doen.

Hm. Ik bedenk me net: misschien lees ik de boeken van Brusselmans wel niet, en bekijk ik de Laatste Shows met Lamoot wel niet om dezelfde reden. Dat ik mijn mentaal beeld niet wil in de war laten sturen.

9 reacties op “Ex-drummer”

  1. Ik ben ook een grote Brusselmans fan, ik lees zelden tot nooit (of het moet non-fictie zijn), maar Brusselmans verslind ik elke vakantie weer. Het enige dat mij al tegengevallen is was een boek dat eigenlijk geen boek is maar een samenraapsel ofzo, ben de naam kwijt. Geef mij maar zijn compleet absurde verhalen.

  2. Heb net de trailer gezien en een interview in de zevende dag met een of andere intellectuele malloot die dacht de film in de grond te kunnen boren. En dat terwijl alle getoonde fragmenten er hilarisch uitzagen!
    @Michel: niet te geloven dat jij die boeken nog niet verslonden hebt, ze zijn je op het lijf geschreven! Als je er in wil vliegen, gewoon van bij het begin beginnen met ‘Prachtige ogen’ of met ‘De man die werk vond’. Have fun!

  3. @ Joke: idd. Ik heb er een paar gelezen (als er een hype is moet je toch eens kijken waarom, nietwaar) en vond het niet zó goed dat ik ze allemaal wou lezen. Ben dus opgehouden na die twee.

  4. Brusselmans is de max, en er zijn wel veel vrouwen die er voor vallen. Zowel zijn boeken en zijn columns worden hier verslonden. Ik kijk uit naar vrijdag, dan ben ik uitgenodigd op de avant-premiere en de after-party in Oostende. En vrijdag 2 februari ben ik aanwezig op de boekvoorstelling van Muggepuut, het nieuwste meesterwerk van Herman.
    Hoop jullie daar allemaal te ontmoeten.

Reacties zijn gesloten.