Mag ik een supportlijn bellen?

Die keer dat ik mijn Sonos-dingen niet meer aan de praat kreeg? ‘t Is opgelost geraakt.

Normaal gezien ben ik een hopeloos geval in dergelijke, euh, gevallen: als het niet werkt, dan gebruik ik het gewoon niet meer. De meeste dingen die kapot raken hier in huis, daar zou het meer kosten om ze te laten repareren dan om ze nieuw te kopen.

Maar in dit geval was het wel vervelend: die Sonos kan gecontroleerd worden vanop mijn pc, de windowslaptop van Sandra, twee oude iPods die hier rondslingeren, een Mac en een iPhone. En waar het vorige week maar één van de iPods was die niet meer werkte, waren het maandag al de iPod, de Mac en de iPhone die het niet meer deden.

Gezocht op het supportforum, een gelijkaardig (maar niet helemaal) probleem gevonden, en daar feedback op gelaten in de zin van “neen, dit heeft me niet geholpen”.

Tien minuten later: mail in mijn bus. Ene Justin van Sonos, om te weten of het probleem dat ik had ondertussen al opgelost was. Euh neen, zei ik, en toen gingen we in de support-paringsdans: hebt g’hem als eens herstart? Werkt het daar? Werkt het hier? En als ge dat doet? En dit? En dat?

Uiteindelijk kon Justin niet verder helpen per mail, en hij stelde voor om te telefoneren. Het probleem was dat ik met een versie 3.2 zat op die dozen, maar dat ondertussen 3.3 al een tijd uit is, en dat dat eens het aan de afstandsbedieningskant op 3.3 staat, ik niet meer aan de 3.2-dozen kan zonder die dozen te updaten. Maar dat die dozen niet vonden dat ze moesten geüpdatet worden.

Justin dacht misschien iets met DNS, maar meer in detail zou iemand anders moeten doen. Ik vroeg hem of het niet eenvoudiger zou zijn om per chatsupport te werken, en voor ik het wist had ik Mike aan de lijn.

(Het zou me niet verbazen als Mike eigenlijk Rakesh was en Justin Prashant of zo, maar hey, ik ken ze als Justin en Mike.)

Mike stelde wat vragen, en vroeg dan of hij mijn computer even mocht overnemen. Hey, Justin en Mike waren ondertussen mijn beste vrienden, dus waarom niet?

Blippity bloopety bloop, vijf minuten verder: DNS was het niet, firewall was het niet. Ingelogd op de Sonosdinges zelf, wat blijkt: ik zat niet op 3.2, maar op 3.2beta-teenoftander, een versie die ik vanwege de mannen aan de PR eeen hele tijd geleden gkregen had om een feature in prerelease te bekijken.

Maar die niet correct gerapporteerd werd aan teenoftander. Waarmee ik volgens de software, of de hardware, of ergens iets tussenin, ergens tussen twee versies zat. En dat de ene kant dacht “dit is ouder dan 3.3, dus is moet nieuw hebben,” en de andere kant “dit is nieuwer dan 3.2, dus ik ben up to date”.

Ofwel zat ik in het systeem als “beta user”, wat dan hetzelfde effect gaf, ik weet het niet doet. Maar in alle geval: user gereset, remote wipe, remote reboot, weetikveel: nog eens tien minuten later was alles weer koek en ei.

Spannend hoor.

2 reacties op “Mag ik een supportlijn bellen?”

  1. ‘k Heb het altijd grappig (en een beetje eng) gevonden, als zo’n helpdesk medewerker, die in god weet welk land zit, uw computer overneemt. Maar zo geraken de dingen meestal wel opgelost.

Reacties zijn gesloten.