Luidkeels op de velo

Als ik van en naar mijn werk rijd, dan luister ik naar podcasts.

Maar als ik met de kinderen van en naar school rijd, dan moet ik mijn oren open houden voor wat er rond mij gebeurt, en blijft de koptelefoon noodgedwongen in mijn zak zitten.

Dus dan maak ik maar zelf lawijd. Het zal wel geen zicht en geen gehoor zijn, maar sod it, ‘t is niet alsof ik de mensen op weg ken of zo. En Zelie en Louis doen dat ook op de fiets, dus als zij dat mogen, mag ik dat ook.

Mijn favoriete nummers om op de fiets te doen:

  • Bob Dylan’s You Belong to Me (See the pyramids along the Nile / Watch the sun rise on a tropic isle / Just remember darling all the while / You belong to me)
  • Hoagy Carmichael’s tienduizend keer gecoverde Stardust (Sometimes I wonder why I spend the lonely nights dreaming of a song / The melody haunts my reverie / And I am once again with you / When our love was new and each kiss an inspiration )
  • The Klematics’ An Undoing World (By the time we’re done with dancing, elsewhere darling you’ll be glancing and the night’s a river-torrent tearing us apart / Merely melody entwined us, easily the ties that bind us break in fibrillations of the heart)

En de laatste tijd, heel hard You’ll be Back uit de musical Hamilton. Fantastisch nummer, ook om te zingen. Kijk maar:

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.