Nunchi

Het is echt wel erg.

De buren aan de overkant van de straat, Michael en Jet, hebben een restaurant geopend, en het is zó enorm lekker!

Het principe: bento. Een maaltijd met allemaal kleine dingen bij elkaar, te kiezen uit een menu dat elke week verandert. Er zijn is telkens proteïne (vis/vlees/vegetarisch), drie dingen met groenten, en drie dingen met koolhydraten (aardappel/rijst/zoete aardappel/…). Voor 8.5 € eentje van elk, voor 12.5 € eentje van de proteïne en twee van de rest.

Een mens heeft genoeg gegeten maar zit niet vol, perfect om iets lichts te eten en dan verder te doen. Ik neem er ook altijd een glas van de fantastische huisbereide limonade bij.

Het enige vervelende is dat er ondertussen al zo enorm veel lekkere dingen gepasseerd zijn, en dat die telkens maar één week blijven. Zeg nu zelf!

In de week van 28 augustus: Lazy Man’s Crab, Spaanse gazpacho, noedelsla. Ik ben die week twee keer gaan eten, een keer met Zelie en een tweede keer met Sandra, wat uitgebreider. Toen was er ook een uitstekende spicy tomatensla bij, en naan met yoghurtdip. Geen foto’s vóór, wel een overzicht na — het was een rampenzone:

Of die keer dat ik op de fiets naar het werk gereden vben met drie porties geroosterde mergpijp, komkommergazpacho, geroosterde bloemboolsla met hazelnoot, huisgebakken venkelbrood en meer.

Of die keer dat er vis en komkommersushi en aardappelsla was:

Of de week van 19 september, dat het allemaal Koreaans was: beefroll met enoki, paksoi, zelfgefermenteerde kimchi, noedels en Koreaanse pannenkoek:

Of vorige week, met spiced pulled deer en Indonesische prinsessebonen en spicy komkommerspaghetti en zoete aardappel en noedels:

Deze week is het allemaal Peruviaans, van begin tot einde: ik ben gegaan voor chicharrón Limeño (buikspek in Lima-stijl), solterito, choclo con queso, een pannenkoekje van rijst en bonen met chili en komijn, en arroz arvejado. Het was allemaal lekker, maar die chicarrón en die solterito: ze mogen mij dat alle dagen geven. En ik ga het spijtig vinden als het volgende week zal zijn en het niet meer op het menu staat. (Al zeg ik dat dus elke week wel van iéts.)

Oh, en ook: de Peruviaanse punch op zijn alleen is de omweg waard. Pisco, ananas, saffraan, limoen en nog dingen: onnoemelijk lekker.

Van dinsdag, donderdag en vrijdag van 12u-20u, maandag van 16u-20u en woensdag van 12u-16u. Het menu verandert op donderdag. De taartjes die Jet maakt zijn ook enorm lekker. Baudelostraat 37 in Gent. Enorm aangeraden.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.