Stomme aanslagen ook altijd

De quiz was nog maar net begonnen, of de Twitters van de mensen in de ploeg begonnen te zoemen. Het zijn dingen, met journalisten aan tafel zitten.

We hadden het er geen tien minuten vóór de gebeurtenissen over, hoe teamgenoot Duitslandspecialist van de VRT ervan hield op Kerstmarkten rond te lopen, en hoe hij voor oudejaar naar Keulen zou gaan om verslag te geven.

En dan bleek dat er niet een paar gewonden waren maar een dode en een paar gewonden. En dan negen doden en tientallen gewonden.

Tegen dan had teamgenoot Duitstlandspecialist van de VRT al een telefoon van zijn hoofdredacteur gekregen, en was hij al op weg naar Berlijn.

We zijn alsnog, met vier man, op vijf punten van de winnaar gestrand. Maar het was dan ook niet echt een moeilijke quiz.

[Wat moet een mens nog zeggen, dat niet al eens gezegd is? Er aan blijven denken dat het, ondanks hoe het aanvoelt, nog altijd minder erg is dan in de jaren 1970 en 1980? Helpt dat?]

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Bizar. Wij hadden het ook nog net gezegd dat het misschien geen goed idee was om de kerstmarkt te bezoeken vanwege zoveel volk op een hoop en eigenlijk een ideaal doelwit want het was toch weer even geleden en het lijkt altijd dat ze iets doen vanaf de moment de mensen zoiets hebben van ok cava. De woorden waren nog niet koud of daar gingen ze weer. Toch straf dat het gewone volk dat al aanvoelt dat er dingen op til zij maar dat al die hoge piefen blijkbaar nog altijd niet snappen dat ze niet gaan stoppen. Ik wacht alvast met een bang hartje op het volgende.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.