Nonkel Michel brouwt voor het pré-bal

Aviation_cocktail.jpg‘t Is morgen feestje hier thuis, en ik ben aangesproken om iets cocktailachtigs te maken.

Ik ben geleerd van vorig jaar, toen er twee keer anderhalve liter cocktail was en er maar een paar glazen van gedronken warevan de pot Green Beast en de grote fles (alcoholvrije) grilled ananas en limoen.

Gisteren hadden we al eens online gekeken, maar daar was niet meteen iets tussen dat er meteen uitsprong — vooral zomercocktails met veel fruit en zoetigheid. Vandaag heb ik de omgekeerde beweging gedaan: gekeken wat ik in huis had, en van daar vertrokken.

Het is een variatie op een Aviation geworden:

  • 1 ¾ gin
  • ½ kirsch
  • ¼ viooltjessiroop
  • ½ citroensap
  • ¼ ijs- en ijskoud water

Ja, ‘k weet het, Crème Yvette in plaats van siroop, en Maraschinolikeur in plaats van kirsch. Een mens werkt met het materiaal dat hij in huis heeft. En het beetje ijswater water vervangt het natte ijs waarop ik  anders zou shaken. Ik ben namelijk niet van plan live cocktails te staan maken.

Maar voor de ingrediënten: misschien vraag ik wel aan mijn betere helft of ze geen zin heeft morgen boodschappen te doen.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Een cocktail die niet geshaket is, smaakt compleet anders. Waarom zet ge niet gewoon alles klaar, met een grote ijsemmer (ijsblokjes koopt ge in de delhaize) en laat ge de mensen zelf shaken? Leute gegarandeerd.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.