Riddle me this

Ik heb met mijn Amazon-eindejaarscadeaubons kookboeken gekocht. De goedkoopste versies die ik kon vinden, dus meestal in shops die fullfilment laten doen via Amazon.

Vandaag zijn er twee! pakketjes toegekomen, waaronder dit:

Ik heb dat besteld bij Amazon.de in Duitsland. Het is vertrokken in het Verenigd Koninkrijk (“If undelivered, return to Speedwell Ltd.”), het is toegekomen in Gent, maar er staat een postzegel van Spanje op (“If undelivered please return to Apartido de Correos”).

The mind boggles.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Geen idee, maar mijn poging tot verklaring:
    Speedwell LTD zou wel eens eigendom kunnen zijn van Levant: de “leading book supplier” van Libanon, met een magazijn in Engeland, op hetzelfde adres als het adres van dat etiket: http://www.levantgroup.com/contact.html
    Vermoedelijk verscheept Levant ook soms zelf boeken, zonder Amazon fullfilment, dus plakken ze op de doos een etiket met hun gegevens, jouw adres en een Britse poststempel. Maar aangezien Amazon in dit geval het boek tot bij jou moet krijgen, geven ze het niet af bij de Britse post, maar wel bij Amazon. Amazon heeft berekend dat de goedkoopste manier dat pakje naar België te krijgen, via Spanje loopt, dus gaat het de Amazon camion naar Spanje op, waar iemand een Spaanse zegel over de Britse plakt, en het de post op gaat?

    Al blijft het wel vreemd dat Amazon het niet naar een Belgisch magazijn bracht, en het daar aan bpost geeft. Maar internationale post en pakjes tarieven zijn zelden logisch. Brieven vanuit het buitenland naar België sturen durft al eens goedkoper te zijn dan brieven vanuit België naar België sturen…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.