MyHeritage aan de lijn

Maar zo grappig.

Ik heb al sinds jaar en dag gegevens op MyHeritage staan (I’ll try anything once), ik krijg al sinds mensenheugnis om de zoveel tijd meldingen per mail dat er Smart Matches™ gevonden zijn en dat talloze mensen in mijn familie ook in andermans stambomen te vinden zijn, om de zoveel maand komt er een Special Offer voorbij dat Too Good To Refuse is.

myheritage

En al sinds jaar en dag ga ik daar niet op in, laat ik het proper voorbijgaan, en blijf ik gespaard van hun meer hardnekkige verkoopstechnieken.

Tot vandaag dus. Ik heb letterlijk één dag geleden een kleine aankoop gedaan, en ze hebben bloed geroken. Iemand met relatief veel data, die relatief veel connecties zou kunnen hebben, die iéts gekocht heeft? Dan zal die ongetwijfeld méér willen kopen.

Ik had een vriendelijke mevrouw met Israëlische tongval aan de lijn, die ervan uit ging dat ik Engels sprak. Ze had gezien dat ik een stamboom had staan met meer mensen in dan het gratis aanbod kan ondersteunen, ze zag dat ik zeer actief ben op de site (‘t is te zeggen, dat ik om de week gemiddeld wel eens kom kijken, naar aanleiding van die gemailde Smart Matches), ze wist van mijn bestelling, en dus ging ze met mij even de mogelijkheden overlopen.

Natuurlijk wist ik wat de mogelijkheden zijn. Ik heb al meer dan veel op de upgrade-webpagina gestaan, en de opties vergeleken:

upgrade

Ze leek wel content dat ze het mij niet meer moest uitleggen, wat Instant Discoveries™ zijn, en hoe Smart Matches™ werken, en wat het voordeel is van Complete boven PremiumPlus.

Ik heb ze zo snel als mogelijk was gezegd dat ik hoedanook, wat ze ook zei, zeker nu geen beslissing zou nemen.

Maar ze hield niet af: ik ging van 107 euro voor een jaar naar 90 euro en dan naar 90 euro plus een eeuwigdurend backupplan dat ook 30 euro per jaar kost normaal gezien, en dan uiteindelijk naar een jaarprijs van 80 euro met een waardebon van 20 euro erbij, zodat het volgend jaar maar 60 euro meer zou zijn.

Dan wordt het wat interessanter, natuurlijk.

Ik ben blijven volhouden, en ik heb niets gekocht. Ik heb ze wel gezegd dat ze mij binnen een maand nog eens mag bellen.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Kun je je inbeelden hoe triestig het leven moet zijn voor die Israëlische werkneemster van dat callcenter? Die wordt ongetwijfeld vergoed op basis van succesvolle contacten. Wish her good luck…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.