Links van 27 april 2017 tot 30 april 2017

Pieter Vreede (Red Zebra, The Wolf Banes) lanceert nieuw project Bellemont: “Voor mij staat alles op het spel met deze plaat”
Dat het moeilijk is om op te vallen met een nieuwe plaat moet je Pieter Vreede niet vertellen. Met Bellemont heeft de bassist/gitarist die als lid van Red Zebra en The Wolf Banes al deel uitmaakte van een stukje Belpop een nieuw kindje: Bellemont. Met het debuut ‘Live Or Lavish: The Jet Sessions’ maakt hij een vuist tegen de turbotijdsgeest van vandaag, want een dubbelaar met elk nummer in twee versies.

‘ Links had het voor het zeggen in Europa. En we hebben er n… – De Standaard
Hij doet geen enkele moeite om het probleem te ontkennen. Ja, de sociaaldemocratie hangt in de touwen, zegt Louis Tobback. Hij spaart de eigen kerk niet. ‘Telkens als er iemand over Europa wilde beginnen, moest Tony Blair naar het toilet. En Jeroen Dijsselbloem? Ik word mottig van die jongen.’

Lubbeek, de gemeente van Theo Francken, laat asielzoekers betalen – HLN.be
Het asielcentrum in Lubbeek sluit tegen het einde van het jaar. Op die manier kunnen we er toch nog wat munt uit slaan. Want daar zijn al heel wat kosten aan geweest. De 300 asielzoekers die nu in het centrum zijn, hoeven nog niets te betalen. Wie er nu nog bijkomt, betaalt 50 euro. Die mensen hebben heus wel geld. Ze komen bij ons binnen met computers en iPhones. Dat zijn geen sukkelaars, hoor.

Dan toch geen volksraadpleging over Gents circulatieplan | circulatieplan Gent | De Morgen
De marge van 4.000 handtekeningen leek groot genoeg maar er bleken heel wat dubbele exemplaren bij te zijn. Sommigen zetten zelfs tot vijf keer hun krabbel.

Die dubbele handtekeningen zijn niet de enige reden waarom het vereiste aantal meer dan waarschijnlijk niet gehaald wordt. Zo tekenden er een pak mensen die niet in Gent gedomicilieerd zijn, of naar een andere gemeente verhuisden sinds ze hun handtekening zetten. Er zitten ook handtekeningen bij van mensen jonger dan 16, mensen die tekenden met een fictieve naam of met de naam van hun winkel.

Circulatieplan verdeelt Gent: “Wie bloedbad roept, creëert … (Gent) – Het Nieuwsblad
Imago is nu alles. Ga niet overal uitkramen dat het slecht gaat. Als iedereen hard roept dat het een bloedbad is, dan creëer je een bloedbad. Dan komt niemand meer.