Oasis: een nieuwe Kindle

Ik heb een nieuwe Kindle cadeau gekregen. Niet dat ik een nieuwe Kindle nodig heb, want ik heb al een kleine drie jaar lang een uitstekende Kindle Voyage die ik elke dag gebruik en waar ik nog altijd zeer content van ben.

De Kindle Oasis is de eerste Kindle die ik niet blindelings gekocht heb van zodra hij uitkwam: ja, er zijn mensen die zeggen dat het de allerbeste e-reader ooit is, maar het overgrote deel van de mensheidzegt vooral dat de Oasis niet zó enorm veel beter is dan de Voyage om te verrechtvaardigen dat hij véél duurder is.

Ik zou aan iedereen een Kindle Paperwhite aanraden: 119 euro, doet alles wat het moet doen, ingebouwde verlichting voor in het donker. De Kindle Voyage (189 euro) is wat sneller, heeft (onzichtbare) knoppen aan de zijkant in plaats van enkel touchscreen.

De Kindle Oasis is bijna drie keer duurder dan de Paperwhite: 289 euro. Ik bevond mij in het gelukkige geval dat ik een cadeau mocht uitkiezen, en na veel over-en-weer op het internet in in mijn hoofd, heb ik alsnog voor een Oasis gekozen.

Die heeft (zichtbare) knoppen aan één kant, lijkt nog wat sneller, is nog wat kleiner en lichter (131 gram versus 205 voor de Paperwhite en 180 voor de Voyage) en is asymmetrisch (al het gewicht dicht bij de hand, lijkt dus nog lichter).

Hij ziet er in ieder geval fantastisch uit, met zijn bruine cover. En vederlicht, als de cover er niet aan hangt.

Er moest iets sneuvelen om het nog lichter te maken, en dat is de batterij geworden: die wordt in de Oasis in twee gedeeld. Eén stuk(je) in de Kindle zelf, het grootste deel in de afneembare cover.

20170908_160206

Ik ben eens benieuwd wat het gaat geven. ‘t Wordt zeker wat gewoon worden aan de form factor, denk ik: merkbaar breder dan mijn vorige paar Kindles.

En ik ben een beetje bang van de batterijduur. Maar we zien dus wel.

Eerst het Ritueel Doorgeven Der Oude Kindle Aan Een Familielid. Louis, dus, die eindelijk niet meer overal met anderhalve kilo papier naartoe zal moeten gaan.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Ik heb een Kindle Paperwhite sinds 2013, en ik heb er al enorm veel plezier aan beleefd. Toen ook 120€ trouwens, ik verschiet er van dat de prijs nog niet gezakt is (of spreken we niet meer over hetzelfde model?). Enige minpuntje is dat hij bij sommige handelingen nogal sluggish reageert (vooral in de shop), maar waar het echt van belang is (pagina’s omslaan, dictionary, highlight) is hij wel snel genoeg. Fantastisch product!

  2. Idem hier, een Paperwhite die nu toch al vier jaar meegaat. Ik blijf die zijdelingse knoppen van de eerste versies missen wegens ik lees als ik op mijn zij lig en ik wissel nogal eens van kant. Maar voor de rest: elke keer als ik hem uit mijn handtas vis blijf ik er dolverliefd naar kijken. Met dank aan jou, overigens, die me ooit overtuigde om over te stappen van papier naar digitaal.

  3. Schrijf je er nog eens over als je hem een tijdje gebruikt hebt? Ik ben benieuwd.
    Heb een Kindle Voyage nu en ben er zeer content van, over het algemeen. Het enige wat ik er écht niet goed aan vind is dat ik soms heel hard moet zoeken naar een specifiek boek dat ik erop gezet heb. Ik mis een overzichtelijke “verkenner”. De boeken die je niet bij Amazon kocht, worden daarbij al helemaal stiefmoederlijk behandeld.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.