De engel zit ook in de details

Software: het kan enorm steken als er ergens een pixel verkeerd zit of als er iemand een verkeerd woord op de verkeerde plaats gebruikt, maar aan de andere kant: het kan zó wijs zijn als er iets aangenaam in zit dat ge eigenlijk niet hadt verwacht.

Een beetje gelijk het leven, dus eigenlijk.

Dit bijvoorbeeld, dat ik juist in Excel gemaakt heb:

Ziet ge’t?

Kijk, dit is hoe het er “normaal” uitziet:

De manier waarop de cijfers verschijnen? Vroeger was dat hap klaar ze staan er, zo snel als de computer het aankan. Maar sinds denk ik Excel 97 — da’s dus al twintig jaar — is het mogelijk om “provide feedback with animation” aan te klikken, om een beetje leven in Excel te steken.

Ik weet niet precies wanneer ze het de default gemaakt hebben. Ik dénk sinds Excel 2013, want daar zijn de meeste klachten over online. Ik snap helemaal dat sommige mensen het niet aangenaam vinden, maar ik vind het dus wél fijn. Ik kan er blijven naar kijken, soms.

De cijfers zelf trouwens, zijn net promoter score-berekeningen, voor wie er in geïnteresseerd zou zijn. En bij het bekijken zie ik net dat ik het fout berekend heb, maar ik heb geen goesting om de filmpjes aan te passen dus ha! 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.