Er komt een tijd dat een mens het grondig beu is

Om de zoveel jaar deed ik eens een update van mijn levensverhaal-in-een-grafiekje:

leven-20170506-1-1

Dat is niet moeilijk te maken, maar ’t is wel een beetje, euh, bewerkelijk. In de zin van “het is eigenlijk manueel gemaakt in Excel en dan een beetje beprutst in Photoshop”. En ook in de zin van “het is eigenlijk prutswerk en na de denk ik vijfde keer dat ik die Excel kwijtgeraakt ben, was ik het beu om het met de hand opnieuw te maken”.

Dus heb ik in de snelte iets geschreven om het automatisch te maken.

De bron is een eenvoudig json-bestandje met daarin mijn geboortedatum en dan een reeks “periodes” (school of werk, in de veronderstelling voorlopig dat er niets echt overlapt):

leven

Ik geef zo’n periode telkens een naam, een kleur, een start- en een einddatum, en een code. (De code is eigenlijk niet nodig, maar hey, voor het gemak.)

Dan is het gewoon die dingen inlezen, en loopen over de maanden van mijn leven, brutekracht kijken of een bepaalde maand in één van die periodes valt, en in voorkomend geval het vakje de juiste kleur geven.

Dat geeft voorlopig iets dat er toch al zwaar op begint te trekken:

leven2018

Lachen met mijn belachelijk lelijke en inefficiënte code mag, ze staat op Github. 🙂

 

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.