Er is geen nadir meer

Elke dag opnieuw denkt ge dat het bereikt is, het absolute dieptepunt van het politieke discours, maar elke dag opnieuw bewijst Twitter het tegengestelde.

trump

Allez, ge houdt dat toch niet voor mogelijk? We gaan er aan voorbij dat het stukje op het einde, “-salem” niet alleen te herkennen valt in “shalom” maar ook in pakweg “salaam aleikum” dat, euh, namelijk ook een semitische taal is gelijk het Hebreeuws, want natuurlijk dat Trump daar geen moment van wakker ligt.

Maar denk daar eens over na — dit is de president van de Verenigde Staten van Amerika, die lagereschoolniveau bezig is op de twitters.

Urgh.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. Niet echt, denk ik. Vooral speelbal van de Republikeinse partij, en die dan weer van ‘corporate America’. Daarmee was Reagan eigenlijk al begonnen, hoor. Zijn gedrag als bullebak is écht, denk ik, maar werkt voorlopig vooral als afleidingsmanoeuvre. De VS zijn binnenlands een ontwikkelingsgebied. Ik ben alleen verbaasd dat ze zich in een geglobaliseerde economie zo terugtrekken op het internationale toneel.

 1. Ik denk dat ik morgen wat Franstaligen neersteek en wat stenen naar de flikken gooi. Ik pik het niet dat Frankrijk Brussel erkend heeft als de hoofdstad van de Franstalige gemeenschap.

   1. Oef, pak van mijn hart, het staat het in de grondwet. Dan mag ik natuurlijk geen mensen neersteken en stenen gooien naar de flikken.

    1. Ik snap het punt niet echt. Moet ik vermoeden dat ge een vergelijking probeert te maken met de Palestijnen, en wilt duidelijk maken dat de status van Jerusalem geen reden is om stenen naar de politie te smijten en mensen neer te steken?

     De situatie van Brussel vergelijken met die van Jerusalem is namelijk redelijk van de pot gerukt belachelijk.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.