De Morgen bloklettert: VRT-CEO Frederik Delaplace wil weer meer ontspanning op tv brengen: ‘De slinger is te ver doorgeschoten’

Twitter ontploft!

‘t Is te zeggen, een stuk of wat mensen op de twitters maken zich vrolijk:

Ik vind het een uitstekende zaak, dat de VRT een nieuwe De Kampioenen gaat maken. Ik ga ervan uit dat het niet opnieuw een reeks over een caféploeg zal worden, maar hopelijk iets gelijkaardigs.

Dat niet al te veel voor de interloktuelen is, maar dat toch degelijk gemaakt is. Iets dat een weerspiegeling is van de maatschappij — niet één laag van de bevolking maar veel verschillende lagen en achtergronden. En vooral iets dat grappig is, en als het even zou kunnen ook van tijd tot tijd ontroerend.

Geen idee waar het zou kunnen over gaan. In ieder geval iets waar veel situatiehumor uit te halen is. Veel misverstanden. En herkenbaar.

In het verlengde van de Kampioenen, misschien de één of andere club? Een zwemclub is misschien wel iets, met wat opportuniteit om schaarsgeklede schone jongens en meisjes te tonen? Of toch een voetbalclub, maar dan misschien een die ergens provinciaal speelt, waar er spelers bijkomen en weer weggaan, en er elk seizoen naar een kampioenschap kan gewerkt worden?

Of anders iets met dorpspolitiek, zo’n partij genre “gemeentebelangen” die eigenlijk een samenraapsel van allemaal verschillende politieke types is? Waar dan ingebouwd een periodieke refresh van het acteursbestand in kan zitten, met verschillende verkiezingen?

Of misschien een administratie ergens, een overheidsdienst? Okay, De Collega’s zijn al eens gedaan, maar toch: kans om mensen van over heel Vlaanderen of begot zelfs België bij elkaar te zetten, de stereotiepe baas, de kuisploeg, de gedemotiveerde ambtenaar, de jeune premier, …?

Of misschien een school? De lerarenkamer, een aantal typetjes als leraars, een klusjesman, een paar logistieke medewerkers, de mensen in de refter, de ouders? Misschien zou het wel een leutige gimmick zijn dat er nooit leerlingen te zien zijn, dat het zich allemaal afspeelt buiten de klaslokalen?

Oh, duizend mogelijkheden. Er is nog zó enorm veel dat niet gedaan is, en dat zo wijs zou zijn om te doen.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.