Op reis, hoera hoezee

We gaan Zelie afhalen in Oxford! Ze komt met ons mee naar Gent, en dan gaat ze begin januari terug voor het tweede deel van haar Oxfordavontuur!

Het voordeel van iemand te gaan afhalen die al een redelijk aantal maanden in een niet eens zo grote stad woont, is dat ze de juiste adressen weet voor vanalles.

We zijn vrijdag toegekomen, ingecheckt in de jeugdherberg (drie stapelbedden) kennisgemaakt met Zelie’s gastgezin (zeer Engels) en dan naar een degelijke Italiaan gaan eten.

Vanmorgen een zeer degelijke Full English gedaan:

20171223_111140

en dan op de toren van een kerk geklommen — uitzicht wajo:

20171223_120910_stitch

en dan was het onenigheid: Jan en Anna en Sandra wilden absoluut niét naar een museum gaan maar wel naar een shoppingcenter (go figure), Louis is uit lammigheid meegegaan met de anderen, en Zelie en ik zijn wél naar musea geweest.

Het Ashmoleon had gekund, maar het is uiteindelijk het Natural History en Pitt Rivers geworden. Meer dan zeer aangeraden!

Natural History Museum is een typisch Natural History-museum, met dinosaurussen en oude kasten vol insekten en vogels en alles, maar ook twee opgezetten aaibare beren, en hoera! het Microsculpture-ding van Levon Biss op een groot scherm en ook op prints.

En dan het Pitt Riversmuseum: eeuwen kolonialistisch gegraai van over de hele wereld, in een decidedly negentiende-eeuws museum in allemaal kasten gepropt. Het ene naast het andere, op thema, en dus gemakkelijk een Griekse helm van 500 voor Christus naar een Duitse helm uit de middeleeuwen en een Inca-ding en een Maori-ding en een Afrikaans ding.

Een kast met “hoe behandelen we onze vijanden” met opgezette afgehakte hoofden uit ergens in Oceanië, en en gekrompen hoofden uit de Amazone, en ritueel verminkte schedels uit Afrika. Machtig!

Maar echt serieus: als ge ooit in Oxford zijt, zeker naartoe gaan!

20171223_134149_stitch

Daarna zijn we naar Star Wars gaan kijken (Oxford Castle overgeslaan wegens te duur), en we zaten begot maar met een man of tien in totaal in een volledige cinemazaal van gelijk 500 man!

3 reacties op “Op reis, hoera hoezee”

Reacties zijn gesloten.