Mobibtegij niet, g’een hebt gij niet

Zo spannend! Ik kreeg een brief van De Lijn, dat mijn gehandicaptenabonnement tegenwoordig op een MOBIB-kaart staat.

Dat als ik vijf euro overschrijf, ze mij zo’n kaart doorsturen en dat alles in orde is voor de volgende zeker vijf jaar.

Maar ik héb al zo’n kaart, voor het openbaar vervoer in Brussel en de trein van en naar Brussel. Ge zien van hier dat ik met twee van die dingen ga rondlopen. Ik peis dat ik morgen eens een kwartier vroeger vertrek en kijk of ze dat in het station kunnen regelen.

Wel spannend, één voor één alle puzzelstukken van uw leven in databases zien verdwijnen.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. Technisch gezien kunnen alle tickettypes van alle OV operatoren perfect op één en dezelfde MOBIB-kaart geplaatst worden. Het is één van de weinige thema’s waar de 4 bestuursniveau’s (W, VL, BXL én federaal) in dit complexe landje er toch in geslaagd zijn een algemeen bruikbaar compromis te bereiken.

  2. 2 maand geleden ook ontvangen, heb meteen betaald en 2 dagen later mobibkaart op zak. maar…de regelingen ivm de omzending om betreffende mensen te bereiken is in het honderd gelopen. het werd een klucht waarbij sommigen gewoon niks ontvingen, anderen plots 2 betalingen kregen aangeboden en mensen die geen handicap hebben toch hun “recht op gratis kaart” euh ook nog eens kregen. (zucht) vroeger had je bij een controle kaartje en pas te tonen, en kon men niet checken of je bij opstap je kaart ook toonde. nu dien je WEL te batchen bij opstap, en merkt men dan bij controle dat je DAT dan weer niet deed dan ontvang je toch een boete om gratis te mogen rijden. knap systeem hé om extra boetes te scoren.
    wat nog moet komen is, mobibkaarten die niet afgetikt worden en waarvan de systemen zullen merken dat hij/zij het niet gebruikt,of vergeet te gebruiken, die zal men terug contacteren om te melden dat hun mobibkaart dan terug wordt ingetrokken.
    Logica, poehaha :-\
    Betaal toch maar Michel en wacht af en ben benieuwd naar jouw vervolg ervan.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.