OneDrive-paniek

Ik was iets aan het maken voor het werk, in Axure. Omdat er veel mensen tegelijkertijd aan die files werken, is dat dan met een Team Project: iets met check out en check in, helemaal in jaren 2000-stijl.

De files staan centraal, maar ge kunt één of meer pagina’s uitchecken, en dan staan die remote gelocked voor andere mensen. Behalve dat denk ik de settings ook een “pagina” zijn, en dat de structuur van uw pagina’s, de “sitemap”, ook iets is en dat ik niet helemaal zeker ben van hoe het daar previes mee zit.

MAAR ALLA.

Het werkt, grotendeels.

Behalve dat ik blijkbaar iets stoms gedaan had: ik had de lokale versie van de files op OneDrive gezet. En Axure panikeert, of OneDrive panikeert, enfin, ze werken niet goed samen. Waardoor plots mijn OneDrive kloeg dat hij een file niet kon editeren (ha ja, Axure had die manu militari gelocked en ik kon er met geen stokken aan komen, de foder met de omineuze naam DO_NOT_EDIT was gewoon zelfs niet te verwijderen als ik Axure afgesloten had en met mijn administrator-account aan de slag ging).

En dus dat OneDrive dan maar vroeg ik ik OneDrive niet opnieuw zou installeren. Ik zei “ba nee gij zot”, en toen zei OneDrive “ah ok dan geen onedrive meer takkoord”.

GAH.

Dus dan toch maar ingegeven wie ik was en waar mijn OneDrive moest staan lokaal (“Hola beer, daar staat gelijk al een terabyte aan zooi,” zei OneDrive. “Ja kweet,” zei ik).

Waarna OneDrive één voor tergend trage één alle files weer begon te synchroniseren. “Ah tiens, backup blog.zog.org op 20170909.sql, dat staat hier gelijk al. Ik zal het voor de zekerheid nog eens overzetten van op tinternet. Ah tiens, Gentse Feestenplanning 2016, dat staat hier gelijk al. Ik zal het voor de zekerheid nog eens overzetten van op tinternet. Ah tiens, Menu nieuwjaaravond 2014.docx, dat staat hier gelijk al. Ik zal het voor de zekerheid nog eens overzetten van op tinternet.” — dat soort dingen.

De vorige keer dat ik OneDrive moest up & runnign krijgen, het het mij op en af denk ik een maand gekost, om die terabyte lokaal te krijgen.

MAAR!

Ik kom vandaag thuis en alles is in orde. Hij was gisteren nog even lastig aan het doen over één folder met een paar honderd bestandjes is, maar behalve dat heeft hij na een tijd blijkbaar geconstateerd dat alles hetzelfde is en dat hij toch niet alles moet terugzetten.

Oef, dus. En een les geleerd: géén Axure Team-dingen op een OneDrive zetten. Of een Dropbox. Of wat dan ook dat van zichzelf synchroniseert.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Die OneDrive, is dat niet onwerkbaar traag? Ik had gehoopt over te stappen van Sugarsync, waar ik erg tevreden over ben, naar de gratis OneDrive via het eerk, maar de upload was zo tergend traag dat ik na twee dagen nog maar 2% in de cloud had gekregen. Dat is toch totaal onaanvaardbaar?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.