OneDrive weer boven water (hoop ik)

OneDrive was raar aan het doen. Zoeken naar “onedrive keeps synchronizing” en “onedrive keeps crashing”geeft u een idee: onbestemde fouten, onbestemde problemen, onbestemde oplossingen.

Varianten van “hebt g’hem al eens herstart?”, gaande van letterlijk OneDrive afsluiten en heropstarten over een soort “bouw eens een nieuwe inhoudsopgave op”, tot de nucleaire optie: OneDrive wissen en alles opnieuw in de klaawd sturen.

Dat is in mijn geval geen optie: het heeft *letterlijk* meer dan een maand geduurd om de bijna 900 gigabyte aan data gesynchroniseerd te krijgen in de eerste plaats, ik heb niet de minste zin om het opnieuw te doen.

Dan maar zelf aan de slag gegaan, alles eens met een fijne kam bekeken — en toen kwam ik een reeks folders met Lightroom-previews erin. Drie folders, om precies te zijn, maar daarin een béétje veel files:

files teveel.png

Euh ja. 146 gigabyte in bijna 350.000 files in 117.000 folders.

Ik kan mij inbeelden dat OneDrive niet zo content was. En het stomme is: dat zijn overbodige files, die eigenlijk zo goed weg zouden mogen wegens dat Ligthroom ze automatisch kan hergenereren (en weer automatisch verwijderen) en dat ik ze niet zo hard nodig heb.

Voor de zekerheid voorlopige die dingen verhuisd, en even afgewacht of alles werkt zonder. OneDrive draait in ieder geval nu weer, langzaam maar zeker.

Pfoei.

Deleting:

deleting