De administratieve molen

Ik moet een nieuwe identiteitskaart krijgen. Foto genomen van mezelf, naar het administratief centrum, alles afgegeven en ingevuld, en dan wachten op een bericht dat ik mijn kaart mag afhalen.

Vorige week: bericht!

20180616_115142

Ik moet komen met mijn oude kaart (check), maar ook met mijn “codes”. De PIN van mijn oude kaart, die ken ik, maar kreeg een mens zo geen papiertje met een PUK en een PIN bij het ophalen van de nieuwe kaart?

Hm.

Ik heb in ieder geval nog geen brief gezien met codes erin, dus ik wacht nog even.

Een week gaat voorbij, geen brief met codes. Ik heb, met andere woorden, mijn codes niet ontvangen. Dus kan ik naar www.ibz.rrn.fgov.be gaan om ze aan te vragen:

rrn

Ik heb wat rondgezocht, maar ik vind nergens “uw codes aanvragen”, dus heb ik maar op “aanvraag PINcode” geduwd, en jawel!

Bij de aanmaak van uw nieuwe elektronische identiteits- of vreemdelingenkaart heeft u van de kaartproducent een brief met uw codes ontvangen. Heeft u deze brief nog? Dan kan u met deze brief naar uw gemeentehuis gaan om er nieuwe codes aan te vragen. Indien u deze brief niet meer heeft, kan u nieuwe codes aanvragen, ofwel in uw gemeente ofwel door hieronder uw gegevens in te vullen.

Helaas:

Uiterlijk drie weken na uw aanvraag zullen de nieuwe codes toekomen in uw gemeente. Indien u recent bent verhuisd, is het mogelijk dat uw codes toekomen in uw vorige gemeente.

Ik heb de aanvraag gedaan, maar vanmorgen toch eens tot bij Gentinfo gestapt: de brief zei namelijk ook dat ik mijn codes kon gaan fhalen “bij het GentInfoPunt in het Administratief Centrum Zuid op het Woodrow Wilsonplein”.

Neen dus. ’t Is wel degelijk dat ik een paar weken moet wachten tot ze daar bij Binnenlandse Zaken nieuwe codes printen, en dat die dan naar Gent gaan gestuurd worden en dat ik er bij het Administratief Centrum om zal moeten gaan.

Gentinfo (leve Gentinfo! Gentinfo zijn de beste!) heeft mij ook het telefoonnummer van een bevoegde persoon bij de Stad gegeven, en die heeft het mij helemaal uitgelegd: de brief die ik had, in een witte envelop van de Stad, is al een rappel. De vorige brief zal in de post verloren geraakt zijn, dat gebeurt nog wel eens.

(vandaar vermoed ik die “hebt u uw codes niet ontvangen?” in de brief)

En dat ik binnen een week of twee eens moet terugbellen om te zien of ze de nieuwe codes hebben gekregen, en indien ja dat ik er om mag gaan.

Tsk.

Mijn oude kaart is nog geldig tot 26 juni. ’t Zal spannend worden!

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.