Dag 5 Batacratie

Het zijn dingen, iets designen.

Soms kunt ge het allemaal op voorhand doen en stapels mensen bevragen en prototypes maken en user testen en alles — en soms kunt ge een concept zo uitgeklaard mogelijk maken, een aantal zaken vast leggen — de hardware en de software van de IT-kant, voornamelijk, die iets meer voeten in de aarde heeft dan kan op het moment ge├»mproviseerd worden — en dan de rest geleidelijk invullen.

Soms staat het als een huis op dag 1, soms duurt het een paar dagen voor ge uw draai vindt, en dan begint het eigenlijk maar juist. Dan is het nieuwe dingen vinden, optimaliseren, experimenteren.

Vanalles naar de muur smijten, en zien wat er blijft plakken. En verder gaan. We gaan op dag 6 eens vanalles veranderen. Misschien werkt het, misschien werkt het niet. Spannend!

Oh en ja: dan spreekt ge ’s nacht ook nog eens met een collega die uit Afghanistan gevlucht is, en worden veel zaken plots zeer relatief.

OH EN IK WAS HET BIJNA VERGETEN! Ik ben gewoon leeggebloed in de grote rampenoefening die bij ons gebeurde! Het was maar een klein wondje, maar mijn slagader loopt een beetje anders dan gewoonlijk en ah ja, dingen gebeuren soms.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.