Een fossiel

Ik dacht, ik kijk eens hoe gemakkelijk het tegenwoordig is om een API te maken.

Zeer gemakkelijk, zo blijkt. Loopback installeren en ‘t is gepiept, in essentie. Voor een zeer eenvoudig ding zoals ik nodig had, was het letterlijk tien minuten “werk” om alles in orde te krijgen.

Eén stap daarin was om de gegevens in een database te steken, as opposed to enkel in het geheugen. Ik had niet veel zin om ergens een aparte database te laten draaien, dus besloot ik om het in sqlite3 te steken, da’s gewoon een file die ergens kan staan.

Dat was ook géén werk: de SQLite3-connector installeren en hop.

Eén stapje daarin is dat er een lege file moet gemaakt worden. In Linux of gelijkaardige is dat simpel: touch db.sqlite en er wordt een file van lengte 0 bytes gemaakt. Maar met Windows?

Ha. Ik moest er geen seconde over nadenken, zelfs al is het misschien wel 25 of meer jaar gelden dat ik het nooit nog heb moeten doen: copy con db.sqlite en dan ctrl-Z. Zoals in:

copycon

Copiëren van de console naar een file. Tee hee.

 

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. `copy con`… ik krijg er de tranen van in de ogen! 🙂 Ik denk dat ik dat ook gewoon zonder nadenken zou typen en dan ineens beseffen “holy shit, dat heb ik al niet meer getypt sinds 1994”. Soms doe je het ook per ongeluk, iets ‘van heel vroeger’ doen of intypen op een moderne computer. Soms typte ik nog per ongelukg ‘cls’ (clear screen) in de Terminal op de Mac. Nu heb ik daar een alias van gemaakt. Ook van ‘dir /w’. Gewoon uit nostaligie.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.