Cui bono?

Iets om u altijd af te vragen als er ergens nadruk op gelegd wordt, in het nieuws bijvoorbeeld. Wie wordt hier beter van? 

filip.jpg

Waarom staat dit als nummer één artikel in de krant? De koning heeft –och here och God — een open haard in de achtergrond. Ik ga er niet van uit dat hij daar afvalhout vol zware metalen in verbrandde, of dat hij dat dagelijks doet.

Maar een paar mensen hebben er op Twitter iets over gezegd, in het journalistees vertaald wil dat dan zeggen “Twitter stond in brand!!”, en ergens heeft iemand beslist om dat, hoe tijdelijk ook, helemaal bovenaan de krant te zetten.

En ik vraag mij dan af wat de relevantie daarvan is. En of daar iets achter zit. Waarschijnlijk niet, wegens dat ik niet altijd zó een overdreven hoog gedacht heb van de mensen die de online krant volschrijvelen, maar hey. Het stoort mij toch.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.