Plastieken meisjes

Miss België is gekend. Het is een juffrouw uit Antwerpen. Hoera, vermoed ik?

Ik was benieuwd hoe ze er uitzag, en ik kwam op de website van Miss België terecht, alwaar een heel rooster van dames mij aanstaarde:

De winnares is de voorlaatste in de rij. Ze ziet mooi uit.

Maar toen keek ik naar wat endere meisjes, en zelfs op de minuscule versie van de foto’s viel me op dat er, euh, gelijk toch redelijk wat plastiek aan te pas kwam?

Ik had weinig hoop op grotere versies van de beelden, maar schets mijn verbazing! er zaten zowaar serieus degelijke resolutie-foto’s achter de thumbnails. En daar werd meteen redelijk pijnlijk duidelijk wat er aan de hand was. Neem nummer 13, Elea Evrard. Dit is hoe haar borstkas er uitziet:

borts

Allemaal textuur in het midden, behalve op de rand van het kleed — zou het kunnen dat daar een stukje BH doorpiepte en dat dat weggekloond? Waarom dat ene kleine stukje wit in de decolleté dan ook niet wegdoen?

En kijk naar haar gezicht:

gezicht

Waarom is alles dat ook maar érgens naar karakter in het gezicht weggehaald en is er geen enkele rimpel? De ogen en de tanden zijn overduidelijk witter gemaakt, maar waarom zit er nog een zwart vlekje op haar rechter laterale snijtand?

Aargh. Zo ongeveer elke foto heeft ervan: de standaard Photoshop-voor-beginners-gezichtsbewerking, die in honderd slechte tutorials op het internet te vinden is.

Nog een paar voorbeelden, en klik vooral door om ze in hun volledige gruwelijke resolutie te zien:

Soms is het niet zo, of beter, soms is het niet echt zichtbaar of er aan de details van het gezicht geprutst is, omdat het gezicht gewoon te wazig is. Zoals hier bijvoorbeeld (gefocust op de oorbellen):

focus1

of hier, bij de uiteindelijke winnares:

focus2

Gefocust op het puntje van de neus. En al de rest wazig.

Dat is dus een mens die betaald wordt om foto’s te nemen. Grr. En ja, ik versta ook wel dat er waarschijnlijk 30 foto’s moesten genomen worden in de rapte, en dat er wel eens een kan tussen zitten die niet hyperscherp is. Maar niéts verontschuldigt die afgrijselijke Photoshop.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.